KAportal Vrijedni dugoreški umirovljenici izrađuju blagdanske ukrase i poručuju - u naš "60 plus" klub mogu doći svi željni druženja | Karlovački informativni web portal

Vrijedni dugoreški umirovljenici izrađuju blagdanske ukrase i poručuju – u naš “60 plus” klub mogu doći svi željni druženja

Ako se u ove duge, mračne i prohladne dane osjećate osamljeno i potišteno, dođite u dnevni boravak dugoreškog Crvenog križa, jer tamo se u ugodnom prostoru svakog četvrtka poslije podne okupljaju vedri i vrijedni ljudi.

– Dnevni boravak „60 plus“ otvoren je za starije korisnike, ali bit će nam jako drago da dođu i mlađi, svi koji se žele zabaviti i ugodno provesti vrijeme. Okupljamo se uglavnom četvrtkom od 17 sati, radimo svašta, pripremamo čestitke za Božić i Novu godinu, crtamo na pločicama od drveta, ukrašavamo kuglice i niz sličnih prigodnih blagdanskih stvari tehnikom salveta. Planiramo ove naše rukotvorine podijeliti našim sugrađanima prilikom akcije mjerenja tlaka i šećera koja se uvijek održava u prosincu, ispričao nam je umirovljenik Josip Zlatunić, inače član Odbora Crvenog križa i dugogodišnji volonter, koji je za sada na radionici „ blažen među ženama“ .

– Za sada nas nema puno, jer tek smo počeli raditi na ovim aktivnostima, ali prvi rezultati već se vide. Mislim da bismo bili još uspješniji kad bi nam se pridružio netko stručan da nas kako volonter malo educira, jer ipak smo mi amateri, kaže nam Josip. 

  • Iako, je Dnevni boravak otvoren svakog dana od 8 do 14 sati, prije podne je bilo relativno malo ljudi, stoga je Crveni križ odlučio prilagoditi se potrebama svojih korisnika, te je osim ujutro, otvoren i svakog četvrtka poslije podne.

    – Kao što smo planirali održavamo radionice, za sad je to izrada božićnih ukrasa, a kasnije će biti i drugih radionica ovisno o željama naših korisnika, a pribavit ćemo im i potreban materijal. Boravak je otvoren prije par mjeseci i nije još u potpunosti uhodan, jer ljudima treba vremena da se naviknu na dolazak i međusobno okupljanje, a njegovo funkcioniranje omogućilo se Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguravši za početak rada 45 tisuća kuna i Karlovačka županija s 6 tisuća, istaknuo je Mario Biršić ravnatelj Crvenog Križa , dodajući kako će i po završetku projekta „60 plus“ nastaviti s radom, jer će se javiti na novi natječaj.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori