KAportal Vrijeđao bivšu djevojku i opalio joj šamar - po mjerilu Prekršajnog suda u Karlovcu to je za kaznu od par stotina kuna | Karlovački informativni web portal

Vrijeđao bivšu djevojku i opalio joj šamar – po mjerilu Prekršajnog suda u Karlovcu to je za kaznu od par stotina kuna

foto ilustracija – Pixabay.com

Iako je bivšu djevojku vrijeđao te je i fizički napao pod utjecajem alkohola, 31-godišnji Dugorešanin izvući će se s kaznom od oko 300 kuna. Prekršajni sud mu je odredio kaznu od 759,98 kuna jer ju je nazivao kurvom i droljom te ju je udario. Kazna zapravo iznosi 200 DEM-a, preračunato 102,258 eura, pa onda 759,98 kuna.

Kako je istoga dana u srpnju uhićen sud mu je odbio 300 kuna zbog noći provedene u pritvoru, dok će mu od ostatka kazne, ako je plati u roku, odbiti jednu trećinu iznosa, pa će se tako svota pasti na tristotinjak kuna.

Kobne večeri je žena sjedila s prijateljicama ispred zgrade i pila alkoholna pića. Vidno pijan joj je prišao bivši dečko, te počeo na nju galamiti nakon što mu nije željela dozvoliti da kod nje prespava, a onda je i ošamario. Prijateljica ju je odvela u stan da smiri situaciju, no on je pošao za njom. Potom su ga istjerale. On je imao 1,75 promila alkohola u krvi, a ona 1,04 promila.

  • Muškarac se branio da se ničega ne sjeća jer je bio pijan, a pio je vino. Priznaje da ima problema s alkoholom, te je obećao da će se liječiti, pa mu je sud to uzeo kao olakotnu okolnost. Otegotno mu je uzet stupanj prekršajne odgovornosti, težina prekršaja, kao i višestruka prekršajna kažnjavanost.

    KAportal.hr

  • Odgovori