KAportal Vozačica (38) koja je u Splitu pijana usmrtila 19-godišnjakinju i pobjegla je Dugorešanka - 2002. u Dugoj Resi zabila se u kuću pa isto bježala | Karlovački informativni web portal

Vozačica (38) koja je u Splitu pijana usmrtila 19-godišnjakinju i pobjegla je Dugorešanka – 2002. u Dugoj Resi zabila se u kuću pa isto bježala

foto ilustracija – Pixabay.com

Vozačica (38) koja je sinoć Audijem A3 u Splitu usmrtila 19-godišnju djevojku Mariju Ćorić koja je cestu prelazila na pješačkom prijelazu dok je na semaforu bilo uključeno zeleno svjetlo, bila je pod utjecajem alkohola, doznaje se u policiji.

Kako se doznaje, crnim Audijem A3 splitskih tablica upravljala je 38- godišnjakinja kojoj su policajci nekoliko sati nakon te prometne nesreće u krvi izmjerili više od jednog promila. Ona je automobil vozila u utorak oko 21.30 sati na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice i umjesto da se na semaforu zaustavi jer joj je bilo uključeno crveno svjetlo projurila je i na pješačkom prijelazu pokupila djevojku usmrtivši je na mjestu.

Nakon toga se vozilom dala u bijeg, no policija je zahvaljujući informacijama, koje su im dali svjedoci nesreće, tijekom večeri prvo pronašla parkirano vozilo, a kasnije i vozačicu. U policiji kažu kako će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tijekom kojeg prvo treba nedvojbeno utvrditi je li za volanom Audija A3 bila 38- godišnjakinja, a ako je, protiv nje će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Nakon ispitivanja u tužiteljstvu znat će se hoće li tužitelji za nju zatražiti istražni zatvor.

  • Očevid na mjestu nesreće sinoć je obavilo Općinsko državno odvjetništvo, Postaja prometne policije i stalni sudski vještak za cestovni promet i motorna vozila. Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon provedenog očevida, izdala nalog kojim se određuje sudsko-medicinska obdukcija tijela pješakinje i nalog za prometno-tehničko vještačenje prometne nesreće.

    Portal 24 sata javlja da je osumnjičena Ivana Tena Gotovac s karlovačkog područja, a inače je zaposlenica HAC-a. KAportal doznaje da je iz Duge Rese ali s adresom u Dugopolju kod Splita, dok je pohađala Gimnaziju u Karlovcu.

    Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom prijeti joj od tri do 12 godina zatvora. Kako neslužbeno doznajemo, u Splitu je 2011. godine u BMW-u prošla kroz crveno i udarila u auto. S Audijem je 2015. sletjela s ceste Udbina – Gračac. Ona i maloljetnica iz vozila tad su lakše ozlijeđene. U 2008. je BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila, a 2002. godine u Karlovcu se zabila autom u kuću i pobjegla, pišu 24 sata. Kako doznaje KAportal, ipak se radi o kući u Dugoj Resi.

    KAportal.hr

  • Odgovori