KAportal Vozač iz Njemačke zaboravio na ograničenje brzine? Na autocesti A-1 potegao 257 km/h | Karlovački informativni web portal

Vozač iz Njemačke zaboravio na ograničenje brzine? Na autocesti A-1 potegao 257 km/h

Tijekom proteklog vikenda vrijeme nije gubila niti policija u Lici. Provodila je preventivno – represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Kako nam javljaju, u tom periodu utvrđeno je ukupno 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. I ova akcija ima svog rekordera, to je 28-godišnji Gospićanin koji je u subotu vozio sa 1,83 promila alkohola u krvi.

– Najveća utvrđena brzina kretanja od 257 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod odmorišta Jadova, navode u policiji.

  • Tamo je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, no 50-godišnjeg njemačkog državljanina to baš i nije previše zanimalo. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

    KAportal.hr

  • Odgovori