KAportal Bitka s vodom nije se vodila samo u Karlovcu - Vojnić malo dijelilo od poplave, ima odsječenih naselja, kuće ostale suhe | Karlovački informativni web portal

Bitka s vodom nije se vodila samo u Karlovcu – Vojnić malo dijelilo od poplave, ima odsječenih naselja, kuće ostale suhe

– Bilo je kritično, pet centimetara nas je dijelilo od poplava, ali na sreću nije bilo kiše, samo se snijeg topio i noćas je Radonja počela opadati. Lagano izlazimo iz opasnosti, kazao je načelnik Vojnića Nebojša Andrić danas za KAportal.

Nisu visoki vodostaji Radonje i Gline, te podzemne vode prošli bez posljedica po Vojnićane: odsječeno je nekoliko kuća u Živković Kosi i Loskunji, ima poplavljenih cesta i mostova, ali do samih kuća voda nije došla. Podzemne vode, pak, probleme su stvorile u pojedinim kućama u samom Vojniću.

– Najviše smo se plašili za centar i pored rijeke Gline, ali ovaj put, na svu sreću, voda tamo nije došla. Jest gotovo do samih ivica kuća, ali ovaj put nije u kuće. U par kuća po Vojniću podzemne vode prave probleme, ali nije strašno, to ćemo ispumpavati kad se voda povuče, sada još nema smisla. Most, odnosno, propusne cijevi u Miholjskom je odnijela voda, ali ima ima alternativna cesta do te 4 kuće, naveo je Andrić.

  • foto: FB Vojnic Croatia

    Vojnićani su se za obranu od poplave pripremali sami, pomoć i nisu tražili. Pripremili su 3.000 vreća s pijskom – od kojih je iskorišteno 120 oko pojedinih objekata – a sve to radilo je 40-ak vatrogasaca i 6 zaposlenika na javnim radovima, te 10-ak iz dva komunalna poduzeća. Uspjeli su ne samo obraniti sebe, nego i pomoći Karlovcu.

    – Napunili smo i 4.000 vreća s pijeskom za Karlovac, te jutros poslali i jedno odjeljenje od 6 vatrogasaca i vozilo da pomognu, kazao je Andrić, napomenuvši da je Vojnić ovaj put imao sreće jer da se Radonja izlila, ne bi bilo šanse da se od nje obrani.

    KAportal.hr

  • Odgovori