KAportal Vodostaji napokon u padu, ali izvanredne mjere i dalje na snazi - Zatvoreno niz cesta, policija poručuje vozačima da poštuju zabrane | Karlovački informativni web portal

Vodostaji napokon u padu, ali izvanredne mjere i dalje na snazi – Zatvoreno niz cesta, policija poručuje vozačima da poštuju zabrane

Nakon dana neprekidnog rasta, vodostaji karlovačkih rijeka napokon su u padu. No, izvanredno stanje, odnosno, izvanredne mjere za obranu od poplava i dalje su na snazi.

Vodostaj Korane u 14 sati je iznosio 783 cm, dva centimetra manje od, za nadati se, maksimuma dosegnutog ove poplave. Kupa je, pak, u isto vrijeme bila na 772 cm, također dva centimetra manje od njenog najvišeg izmjerenog vodostaja ovih dana.

Iako ovaj mali pad vodostaja rijeka vjerojatno pokazuje da je najgore, ovaj put, iza Karlovca, ceste zatvorene zbog izlijevanja vode na kolnik još nisu došle ne red.

  • Ne može se državnom cestom u Koritinji, županijskim: Donje Mekušje – Kobilić i Belajske Poljice – kod trgovine Krajačić, lokalnim: Brođani – Brežani, Utinja – Slunjski Moravci, naselje Karasi, Mekušje – Kamensko, Belajske Poljice – Ladvenjak, dio Radićeve ulice u Dugoj Resi, most u Zvečaju, te nerazvrstanim cestama: Ulica sv. Florijana (Gradac), Turanski Lug – Otok, Cerovac Vukmanićki – Rilj.

    Policija stoga apelira na sve vozače da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja upućuje na zabranu prometovanja pojedinim dionicama.

    – Kao i da se nikako ne upuštaju u prometovanje takvim prometnicama. Ujedno, podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti, poručili su iz PU karlovačke.

    KAportal.hr

  • Odgovori