KAportal Vilović najavio kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese - uz njega bivša SDP-ovka i laburist, potporu mu dao MOST | Karlovački informativni web portal

Vilović najavio kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese – uz njega bivša SDP-ovka i laburist, potporu mu dao MOST

Službenu kandidaturu za gradonačelnika Duge Rese danas je potvrdio aktualni dogradonačelnik Duge Rese Zoran Vilović, te predstavio dio izbornog programa i suradnike na svojoj Nezavisnoj listi.

Uz Vilovića na listi će biti Vesna Brezović, na prošlim izborima kandidatkinja za gradonačelnicu ispred SDP-a, a sada nezavisna, te Emil Belavić, umirovljeni časnik HV-a koji je u Gradsko vijeće ušao kao laburist, ali je mandat lani prepustio kolegici s liste.

Odustao sam od iseljenja u Kanadu i odlučio promijeniti grad u kojem živim. Takav je i program kojeg sam pripremio. Prvi cilj našeg programa je reorganizacija Gradske uprave kojom umjesto dosadašnja četiri odjela i pročelnika, želimo napraviti Jedinstveni upravni odjel s jednim pročelnikom. Smanjenjem plaća gradskoj upravi i izvršnoj vlasti uštedjet ćemo oko 3 milijuna kuna koje ćemo investirati u demografsku obnovu i to 100 postotnim povećanjem naknade za novorođenčad, smanjenjem cijena vrtića za 100 kuna po djetetu , te osiguranjem besplatnih osnovnoškolskih udžbenika za svih 766 učenika – iznio je konkretne planove Vilović te pobrojao još niz planova kao što je razvoj turizma, stvaranje bolje poduzetničke klime te uređenje gradskog kupališta, postavljanje javnog wc-a i uređenje obalnog pojasa u Tušmeru, uređenje parkirališta, kao i izgradnju novog izviđačkog centra na Inzlu te uređenje starog placa u Kasaru.

 • Skupu su nazočni bili i saborski zastupnici, predstavnik MOST-a Nikola Grmoja i nezavisni Miro Bulj koji su iskazali bezrezervnu potporu Nezavisnoj listi Zorana Vilovića.

  Došli smo dati podršku Viloviću, jer i mi smo krenuli lokalno zalažući se za transparentnost lokalnih uprava. Vratili smo ogromne dugove, odrekli se naknada, a taj novac uložili smo u pronatalitetnu naknadu, za vrtiće škole, djecu, najpotrebitije. Od MOST-a se previše očekuje jer imamo samo 13 ruku, ali uvjeren sam dok je MOST na nacionalnoj razini niti jedna velika pljačka, prijevara i slično neće se dogoditi – naglasio je Grmoja.

  Miro Bulj istaknuo je kako poziva Dugorešane posebno mlade da se probude i podrže Nezavisnu listu Zorana Vilovića, jer promjena u Hrvatskoj neće biti dok se ne promjeni situacija u lokalnim i regionalnim samoupravama iz kojih politički vrh crpi svoju snagu i moć.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. misle investirati u demokratsku ili demografsku obnovu?

  2. Koliko Vilović misli ozbiljno vidi se po naslovnoj fotografiji. Tetu iz vrtića već je metnul sa strane.

  3. Imao je plaću od 11000 neto i planirao se iseliti u Kanadu?

  4. Ovo s Kanadom bi spasilo Dugu Resu, ali kaj se u Kanadi više ne treba radit!?

  5. Uzimati plaću koju mu mi građani omogućujemo ,sprdačiti se i prodavati nebuloze za radnog vremena. Dokle? Da malo pitate njegove dosadanje poslodavce (prije politike) o njegovoj blistavoj karijeri? Zar ponovno očekuje ako ščepi mandat da dobije posao od onih koji će ga trebati? A da za početak promjeni sebe?

  Odgovori