KAportal "Vikend na Dubovcu" ponajviše oduševio mališane, ali Stari grad privukao je i brojne druge posjetitelje | Karlovački informativni web portal

“Vikend na Dubovcu” ponajviše oduševio mališane, ali Stari grad privukao je i brojne druge posjetitelje

Proteklog vikenda Stari grad Dubovac još je jednom, u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca, bio domaćin manifestaciji “Vikend na Dubovcu”, u kojoj su prvenstveno uživali najmlađi, koji su bili i najbrojniji posjetitelji, no bilo je događanja i za sve ostale uzraste pa tako i gostiju svih dobi, a Stari grad posjetili su i turisti iz Italije i Australije. Kroz cjelodnevne radionice srednjovjekovne mode, izrade igračaka i nakita u organizaciji Društva Naša djeca Karlovac tijekom vikenda prošlo je nekoliko stotina mališana. Među najmlađim posjetiteljima vrlo su bile popularne i bubnjarska radionica Karlovačkih bubnjara udruge Carolosboom, te radionica udruge Contessa – potraga za blagom. Malenim posjetiteljima vrlo je zanimljiv bio i drveni vrtuljak.

U subotu je održano natjecanje u pripremi fiš paprikaša učenika Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac. Natjecalo se pet ekipa. Najbolji fiš paprikaš skuhali su učenici 3E razreda (kuhari) Leon Reščić i Roko Roguljić. Učenici škole – smjer barmeni pokazali su svoje umijeće u pripremi koktela.

U nedjelju je dio programa zbog kišnog vremena prebačen u zatvoreni prostor gradine Dubovac, no to nije spriječilo brojne mališane koji su došli i uživali u predstavi Gradskog kazališta Zorin dom „Kata i Nino na putu do škole“, te u pripovijedanju priča u organizaciji Knjiguljice.

  • Zahvaljujući djelatnicima Gradskog muzeja Karlovac posjetitelji su uz stručno vodstvo upoznali Stari grad Dubovac i obišli postav Branič kule u subotu i u nedjelju. Obilasci uz stručno vodstvo organizirani su bili dva puta dnevno od 11 i 16 sati.

    KAportal.hr

  • Odgovori