KAportal Vikend donio nove gužve na autocestama - "usko grlo" kod Čvora Bosiljevo, čeka se i na naplati Karlovac | Karlovački informativni web portal

Vikend donio nove gužve na autocestama – “usko grlo” kod Čvora Bosiljevo, čeka se i na naplati Karlovac

foto ilustracija

I ovaj ljetni vikend donio nam je gužve na autocestama. HAK javlja da se dogodila prometna nesreća na 1.+500 km autoceste A1 nakon naplate Lučko u smjeru mora, pa vozače mole za strpljenje i razumijevanje (vozila su na zaustavnom traku).

– Pojačan je promet na glavnim prometnicama i cestovnim graničnim prijelazima, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Istarskom ipsilonu (prema GP-ima Kaštel i Plovanija), zagrebačkoj obilaznici iz smjera Jankomira i Buzina prema naplatnoj postaji Lučko. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama pa vozače pozivamo na dodatan oprez.

Zbog pojačanog prometa kolone su na autocesti A1 između odmorišta Draganić i čvora Bosiljevo II u smjeru mora,
na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnoj postaji Lučko kolona je oko 5 km, a iz smjera Buzina oko 1 km; pred naplatom Lučko (A1) u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km; na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 1 km; na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod naplate Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona je oko 500 m; pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon (A9); pred naplatom Karlovac na izlazu s autoceste A1 u smjeru mora 400 m;
pred graničnim prijelazom Bajakovo (na izlazu iz Hrvatske) kolona osobnih i teretnih vozila je oko 2 km.

  • – Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Zbog vozila u kvaru na autocesti A1 nakon tunela Puljani u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine, dodaju u HAK-u.

    KAportal.hr

  • Odgovori