VIJESTI – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 18 Jul 2018 10:03:48 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/ http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/#respond Wed, 18 Jul 2018 08:59:39 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331349 U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”, koji Ministarstvo unutarnjih poslova provodi trinaestu godinu zaredom, i to na način da se u značajnijim turističkim odredištima u policijske patrole uključuju i policijski službenici drugih zemalja, jučer su na područje Policijske postaje Korenica stigla dva kineska policijska službenika koji će ovdje boraviti mjesec dana, javljaju iz PU ličko-senjske. …

Objava Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”, koji Ministarstvo unutarnjih poslova provodi trinaestu godinu zaredom, i to na način da se u značajnijim turističkim odredištima u policijske patrole uključuju i policijski službenici drugih zemalja, jučer su na područje Policijske postaje Korenica stigla dva kineska policijska službenika koji će ovdje boraviti mjesec dana, javljaju iz PU ličko-senjske.

– Temeljem Sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva javne sigurnosti Narodne Republike Kine, Kina je postala prva izvaneuropska država koja sudjeluje u ovom projektu. Voditelj izaslanstva Ministarstva javne sigurnosti NR Kine, zamjenik načelnika Uprave za međunarodnu suradnju Tian Lixiao, izjavio je da mu je vrlo drago što kineski policajci mogu sudjelovati u ovom međunarodnom projektu, a sve kako bi svojim sunarodnjacima učinili ugodniji boravak na području Nacionalnog parka Plitvička jezera, navode iz ličke policije.

Nakon upoznavanja i kraćeg obilaska Policijske postaje Korenica, izaslanstvo se upoznalo i s ljepotama Nacionalnog parka, jer upravo će kineski policajci službu obavljati na tom području i to u odori, bez naoružanja, u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima.

KAportal.hr

Objava Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/feed/ 0
VIDEO Vozačice koje su ispratile Vatrene do trga i policajc koji je vozio Vrsaljka na motoru: ‘Bio je to uzbudljiv dan’ http://kaportal.rtl.hr/video-vozacice-koje-su-ispratile-vatrene-do-trga-i-policajc-koji-je-vozio-vrsaljka-na-motoru-bio-je-to-uzbudljiv-dan/ http://kaportal.rtl.hr/video-vozacice-koje-su-ispratile-vatrene-do-trga-i-policajc-koji-je-vozio-vrsaljka-na-motoru-bio-je-to-uzbudljiv-dan/#respond Tue, 17 Jul 2018 19:01:20 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331319 Objava VIDEO Vozačice koje su ispratile Vatrene do trga i policajc koji je vozio Vrsaljka na motoru: ‘Bio je to uzbudljiv dan’ pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Objava VIDEO Vozačice koje su ispratile Vatrene do trga i policajc koji je vozio Vrsaljka na motoru: ‘Bio je to uzbudljiv dan’ pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-vozacice-koje-su-ispratile-vatrene-do-trga-i-policajc-koji-je-vozio-vrsaljka-na-motoru-bio-je-to-uzbudljiv-dan/feed/ 0
HSP: Inicijativa mladih za ljudska prava odluku o priznanju Jelki Glumičić iskoristila za obračun s hrvatskim veteranima i Domovinskim ratom http://kaportal.rtl.hr/hsp-inicijativa-mladih-za-ljudska-prava-odluku-o-priznanju-jelki-glumicic-iskoristila-za-obracun-s-hrvatskim-veteranima-i-domovinskim-ratom/ http://kaportal.rtl.hr/hsp-inicijativa-mladih-za-ljudska-prava-odluku-o-priznanju-jelki-glumicic-iskoristila-za-obracun-s-hrvatskim-veteranima-i-domovinskim-ratom/#respond Tue, 17 Jul 2018 13:51:25 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331037 Inicijativa mladih za ljudska prava svojom reakcijom na političku odluku za dodjelu nagrade Grada Karlovca Jelki Glumičić i povlačenje odluke iskoristila je za još jedan obračun sa hrvatskim ratnim veteranima i Domovinskim ratom, poručio je karlovački HSP. U priopćenju navode: Istina, negdje u tekstu se da naslutiti i prozivanje politike, ali je tekst u cijelosti usmjeren …

Objava HSP: Inicijativa mladih za ljudska prava odluku o priznanju Jelki Glumičić iskoristila za obračun s hrvatskim veteranima i Domovinskim ratom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Veselko Krnjić

Inicijativa mladih za ljudska prava svojom reakcijom na političku odluku za dodjelu nagrade Grada Karlovca Jelki Glumičić i povlačenje odluke iskoristila je za još jedan obračun sa hrvatskim ratnim veteranima i Domovinskim ratom, poručio je karlovački HSP.

U priopćenju navode:

Istina, negdje u tekstu se da naslutiti i prozivanje politike, ali je tekst u cijelosti usmjeren tako da se još jednom prozovu udruge proizašle iz Domovinskoga rata. Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatske u svome priopćenju, vjerovatno iz obijesti ne želi napisati – hrvatski ratni veteran.

U priopćenju stoji, citiram:

“Udruge veterana su u svom protivljenju zalaganje za ljudska prava opisali kao izazivanje nemira iz razloga što je Jelka Glumičić hrabro, trpeći pritom napade, ukazivala na počinjenje ratnih zločina i teških kršenja ljudskih prava za vrijeme rata devedesetih godina u Hrvatskoj”.

Dalje u tekstu se prozivaju hrvatski branitelji i Vojno-redarstvena operacija Oluja.

U gore navedenom citatu se spominje rat devedesetih godina, ali samo u kontekstu Oluje ali ne i o stradanju Karlovca, Slunja, Plaškog gdje je počinjen jedan od najtežih zločina u Domovinskom ratu od strane snaga veliko srpske politike i gdje nije ostao ni temelj od hrvatskoga ognjišta. 

Ne spominje se ni Vukovar, Škabrnja, Voćin i druga mjesta gdje su stradanja hrvatskog i nesrpskog stanovništva počinjena u agresiji na Hrvatsku od strane Srbije i JNA.

Inicijativa mladih za ljudska prava izražava svoju zabrinutost za nastavak rada mladih u lokalnim organizacijama i nedvosmisleno hrvatske branitelje naziva zločincima i prijetnju suživotu i toleranciji.

HSP će i dalje štititi hrvatske branitelje, hrvatske ratne veterane i dignitet Domovinskoga rata kao temelj obnove hrvatske državnosti.

Hrvatski branitelji  moraju dobiti zaštitu od ovakvih istupa i prozivanja u vidu Deklaracije o hrvatskim ratnim veteranima.

Obračun politika o podjeli društva na lijeve i desne te obračuni unutar vladajućih ne smiju se vršiti preko hrvatskih branitelja.

Hrvatski branitelji trebaju mir i slobodu da žive hrvatsku svakodnevnicu i zbog toga – Deklaracija, stoji u priopćenju koje potpisuje Veselko Krnjić, član predsjedništva HSP-a i povjerenstva za branitelje.

KAportal.hr

Objava HSP: Inicijativa mladih za ljudska prava odluku o priznanju Jelki Glumičić iskoristila za obračun s hrvatskim veteranima i Domovinskim ratom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/hsp-inicijativa-mladih-za-ljudska-prava-odluku-o-priznanju-jelki-glumicic-iskoristila-za-obracun-s-hrvatskim-veteranima-i-domovinskim-ratom/feed/ 0
Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/ http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/#respond Tue, 17 Jul 2018 12:38:16 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331059 U slijetanju vozila s autoceste danas oko podneva jedna osoba je smrtno stradala, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila na 18. kilometru autoceste iz pravca Zagreba u smjeru Karlovca – Između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u oba smjera vozi se otežano u kolonama dugim oko 5 km, zbog prometne nesreće na 17. +950 km. …

Objava Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

U slijetanju vozila s autoceste danas oko podneva jedna osoba je smrtno stradala, izvijestila je policija. Nesreća se dogodila na 18. kilometru autoceste iz pravca Zagreba u smjeru Karlovca

– Između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebarsko u oba smjera vozi se otežano u kolonama dugim oko 5 km, zbog prometne nesreće na 17. +950 km. Korisnike molimo za strpljenje – javlja HAK.

KAportal.hr

Objava Teška nesreća na autocesti Karlovac-Zagreb: U slijetanju vozila poginula jedna osoba pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/teska-nesreca-na-autocesti-karlovac-zagreb-u-slijetanju-vozila-poginula-jedna-osoba-prometna/feed/ 0
Karlovački srednjoškolci oduševljeni praksom u Selcu, direktor Hostela uzvratio im ponudom za posao http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-srednjoskolci-odusevljeni-praksom-u-selcu-direktor-hostela-uzvratio-im-ponudom-za-posao/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-srednjoskolci-odusevljeni-praksom-u-selcu-direktor-hostela-uzvratio-im-ponudom-za-posao/#respond Tue, 17 Jul 2018 12:30:15 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331054 Da je neki puta potrebno samo malo dobre volje i prava ideja najbolje potvrđuje pilot projekt kojeg su prije mjesec dana u Selcu, uz podršku Grada Karlovca, na inicijativu ravnateljice Ekonomsko turističke škole Lidije Mikšić, ravnatelja karlovačke Trgovačko-ugostiteljske škole Damira Pleša i direktora Hostela Karlovac Daria Smojvera, pokrenuli program stručne prakse za učenike navedenih škola. …

Objava Karlovački srednjoškolci oduševljeni praksom u Selcu, direktor Hostela uzvratio im ponudom za posao pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Da je neki puta potrebno samo malo dobre volje i prava ideja najbolje potvrđuje pilot projekt kojeg su prije mjesec dana u Selcu, uz podršku Grada Karlovca, na inicijativu ravnateljice Ekonomsko turističke škole Lidije Mikšić, ravnatelja karlovačke Trgovačko-ugostiteljske škole Damira Pleša i direktora Hostela Karlovac Daria Smojvera, pokrenuli program stručne prakse za učenike navedenih škola.

– Opće poznata je činjenica da je danas teško doći do kvalitetne radne snage, a da srednjoškolcima često nedostaje pravo iskustvo iz realnog sektora. Mi smo u dogovoru s osnivačem Gradom Karlovcem i ravnateljima dogovorili poseban program obavljanja stručne prakse u trajanju od 182 sata. Moram priznati da su se karlovački polaznici pokazali kao pun pogodak – kaže Smojver.

Ukupno će ih ove sezone na praksi u popularnom karlovačkom Hostelu biti preko dvadesetak. Naročito veliku pomoć imaju u kuharima iz Trgovačko-ugostiteljske škole.

– Znali smo da ulazimo u jedan pilot projekt, ali isto tako svjesni smo da imamo kvalitetne predavače i programe i zato niti u jednom trenutku nismo posumnjali u njegovu učinkovitost. Iskustvo koje su naši đaci stekli u Selcu sigurno im je od neprocjenjive vrijednosti. Još jednom se zahvaljujemo na uvjetima, smještaju i prehrani – rekla je ravnateljica Mikšić i dodala – za slijedeću godinu možemo očekivati duplo veći broj zainteresiranih polaznika jer su povratne informacije više nego pozitivne. Također željeli bi stručnu praksu proširiti i na vrijeme izvan glavne sezone.

– Za naše kuhare sjajna je stvar što mogu aktivno sudjelovati pa čak i biti samostalni u svom radu. Na nekim praksama znaju samo pasivno sudjelovati, a u Selcu uistinu mogu pokazati što znaju. Svakako ćemo podržati ovaj projekt i u budućnosti – rekao je Pleša.

 

Koliko su glavni kuhari u Hostelu zadovoljni radom mladih karlovačkih snaga najbolje govori podatak da su novčano nagrađeni te da im je na njihovu inicijativu ponuđen sezonski posao do početka novih školskih obveza. S polaznicima prakse redovito je i netko od njihovih profesora koji prate i nadgledaju njihov rad, a i ravnateljica ih posjećuju jednom tjedno.

Kaportal.hr

Objava Karlovački srednjoškolci oduševljeni praksom u Selcu, direktor Hostela uzvratio im ponudom za posao pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-srednjoskolci-odusevljeni-praksom-u-selcu-direktor-hostela-uzvratio-im-ponudom-za-posao/feed/ 0
Karlovačka županija dobila peticu za transparentnost proračuna i to treću godinu za redom http://kaportal.rtl.hr/karlovacka-zupanija-dobila-peticu-za-transparentnost-proracuna-i-to-trecu-godinu-za-redom/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacka-zupanija-dobila-peticu-za-transparentnost-proracuna-i-to-trecu-godinu-za-redom/#respond Tue, 17 Jul 2018 09:34:13 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331022 Baš kao i mnogi njeni gradovi i općine, i Karlovačka županija zaradila je čistu peticu za transparentnost proračuna za 2018. U istraživanju Institua za javne financije, koje je obuhvatilo 576 lokalnih proračuna u RH, a kojem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica, osvojila je maksimalan broj …

Objava Karlovačka županija dobila peticu za transparentnost proračuna i to treću godinu za redom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Baš kao i mnogi njeni gradovi i općine, i Karlovačka županija zaradila je čistu peticu za transparentnost proračuna za 2018.

U istraživanju Institua za javne financije, koje je obuhvatilo 576 lokalnih proračuna u RH, a kojem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica, osvojila je maksimalan broj bodova.

Mjeren je broj objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2017. do ožujka 2018. godine i to godišnjeg izvršenja proračuna za 2016., polugodišnjeg izvršenja proračuna za 2017. prijedlog proračuna za 2018.; izglasani proračun za 2018. i proračun za građane za 2018. Kako je promatrana dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti mjerila se od 0 do 5. Karlovačka županija dobila je 5, kao i 2016., te 2017.

KAportal.hr

Objava Karlovačka županija dobila peticu za transparentnost proračuna i to treću godinu za redom pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacka-zupanija-dobila-peticu-za-transparentnost-proracuna-i-to-trecu-godinu-za-redom/feed/ 0
U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/ http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/#respond Tue, 17 Jul 2018 06:04:42 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331020 Bez svojih bicikala ostali su 39-godišnjak i 36-godišnjakinja iz Duge Rese, a nakon što je nepoznati lopov posjetio stambenu zgradu i dvorište oštećenih. Ukupna vrijednost bicikala je veća od četiri tisuće kuna. – U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i …

Objava U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Bez svojih bicikala ostali su 39-godišnjak i 36-godišnjakinja iz Duge Rese, a nakon što je nepoznati lopov posjetio stambenu zgradu i dvorište oštećenih. Ukupna vrijednost bicikala je veća od četiri tisuće kuna.

– U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, dodaju u policiji.

KAportal.hr

Objava U Dugoj Resi ukradeni bicikli, policija u Karlovcu bilježi tri narušavanja javnog reda i mira pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-dugoj-resi-ukradeni-bicikli-policija-u-karlovcu-biljezi-tri-narusavanja-javnog-reda-i-mira/feed/ 0
Karlovački policajci također su odali počast nogometnim herojima – policijska vozila ukrasili “kockicama” http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-policajci-takoder-su-odali-pocast-nogometnim-herojima-policijska-vozila-ukrasili-kockicama/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-policajci-takoder-su-odali-pocast-nogometnim-herojima-policijska-vozila-ukrasili-kockicama/#respond Mon, 16 Jul 2018 09:29:55 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330965 Karlovački policajci su jučer simboličnim oznakama na svojim vozilima dali podršku našoj reprezentaciji. Ovim malenim znakom naši su policajci htjeli pokazati Vatrenima da su uz njim u svakom segmentu. Kako bi sve proteklo sigurno za građane prilikom slavlja i navijanja, prilikom praćenja svjetskog prvenstva policija je bila prisutna i pratila stanja sigurnosti kako ne bi …

Objava Karlovački policajci također su odali počast nogometnim herojima – policijska vozila ukrasili “kockicama” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovački policajci su jučer simboličnim oznakama na svojim vozilima dali podršku našoj reprezentaciji. Ovim malenim znakom naši su policajci htjeli pokazati Vatrenima da su uz njim u svakom segmentu.

Kako bi sve proteklo sigurno za građane prilikom slavlja i navijanja, prilikom praćenja svjetskog prvenstva policija je bila prisutna i pratila stanja sigurnosti kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira.

– Ponosni smo na naše Vatrene i upućujemo im čestitke na odličnom rezultatu i plasmanu na Svjetskom nogometnom prvenstvu gdje su pokazali svoj pobjednički karakter, veliko srce i igračko znanje te predstavili jednu malu zemlju kao velikog pobjednika, kazali su policajci.

KAportal.hr

Objava Karlovački policajci također su odali počast nogometnim herojima – policijska vozila ukrasili “kockicama” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-policajci-takoder-su-odali-pocast-nogometnim-herojima-policijska-vozila-ukrasili-kockicama/feed/ 0
Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/ http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/#respond Mon, 16 Jul 2018 07:01:24 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330948 Zbog vožnje u pijanom stanju i to za vrijeme dok mu je dozvola već oduzeta, pred Prekršajnim sudom će odgovarati 43-godišnjak. On je jučer oko 20 sati zaustavljen u Grabovcu kod Rakovice, pa su policajci utvrdili da vozi sa čak 2,25 promila alkohola u krvi, ali i da već ima “zabranu”. – Vozač je doveden u …

Objava Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Zaustavljen je u Grabovcu

Zbog vožnje u pijanom stanju i to za vrijeme dok mu je dozvola već oduzeta, pred Prekršajnim sudom će odgovarati 43-godišnjak.

On je jučer oko 20 sati zaustavljen u Grabovcu kod Rakovice, pa su policajci utvrdili da vozi sa čak 2,25 promila alkohola u krvi, ali i da već ima “zabranu”.

– Vozač je doveden u prostorije policije te će uz optužni prijedlog biti doveden na sud, kažu u policiji.

KAportal.hr

Objava Pijan i “pod zabranom” dolijao 43-godišnji vozač – slijedi mu optužni prijedlog na Prekršajnom sudu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/pijan-i-pod-zabranom-dolijao-43-godisnji-vozac-slijedi-mu-optuzni-prijedlog-na-prekrsajnom-sudu/feed/ 0
Vatrogasno druženje na Velikoj Jelsi: DVD-i na još jednom natjecanju sa zaprežnim špricama http://kaportal.rtl.hr/vatrogasno-druzenje-na-velikoj-jelsi-dvd-i-na-jos-jednom-natjecanju-sa-zapreznim-spricama/ http://kaportal.rtl.hr/vatrogasno-druzenje-na-velikoj-jelsi-dvd-i-na-jos-jednom-natjecanju-sa-zapreznim-spricama/#respond Mon, 16 Jul 2018 05:55:40 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330935 Mještani Velike Jelse blisko su vezani za svoje Dobrovoljno vatrogasno društvo, a proteklog je vikenda u ovom karlovačkom naselju ponovo bilo vrlo živo i napeto, i to zbog 9. po redu „Vatrogasnog natjecanja sa zaprežnim špricama“. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 15 ekipa iz Karlovca, te Karlovačke i drugih županija. – Natjecanje je održano u organizaciji …

Objava Vatrogasno druženje na Velikoj Jelsi: DVD-i na još jednom natjecanju sa zaprežnim špricama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Mještani Velike Jelse blisko su vezani za svoje Dobrovoljno vatrogasno društvo, a proteklog je vikenda u ovom karlovačkom naselju ponovo bilo vrlo živo i napeto, i to zbog 9. po redu „Vatrogasnog natjecanja sa zaprežnim špricama“.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 15 ekipa iz Karlovca, te Karlovačke i drugih županija.

– Natjecanje je održano u organizaciji DVD Velika Jelsa uz potporu Grada Karlovca, Karlovačkog piva i Karlovačke banke kroz KAkvart projekt, pa su natjecatelje i posjetitelje pozdravilli gradonačelnik Damir Mandić, predsjednica MO Velika Jelsa Gordana Kocanjer i predsjednik DVD Velika Jelsa Stjepan Perinčić, kažu nam iz Grada.

Prvo mjesto na natjecanju osvojio je DVD Tuškani, a peharima su nagrađeni i DVD Dolnja Rečica i DVD Cetingrad za osvojeno 2. i 3. mjesto. Nakon natjecateljskog dijela druženje je do kasno u noć nastavljeno uz zabavni program.

KAportal.hr

Objava Vatrogasno druženje na Velikoj Jelsi: DVD-i na još jednom natjecanju sa zaprežnim špricama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vatrogasno-druzenje-na-velikoj-jelsi-dvd-i-na-jos-jednom-natjecanju-sa-zapreznim-spricama/feed/ 0