VIJESTI – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 19 Sep 2018 09:21:13 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Uoči FraMaFu festivala: Biciklistička četvorka u čast Franje Martina Fuisa vozi od Virovitice do Fažane, prenoćili u Dugoj Resi http://kaportal.rtl.hr/uoci-framafu-festivala-biciklisticka-cetvorka-u-cast-franje-martina-fuisa-vozi-od-virovitice-do-fazane/ http://kaportal.rtl.hr/uoci-framafu-festivala-biciklisticka-cetvorka-u-cast-franje-martina-fuisa-vozi-od-virovitice-do-fazane/#respond Wed, 19 Sep 2018 08:08:59 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338643 Dvadesetog rujna započinje četvrti po redu Fra Ma Fu festival koji je svoje ime dobio po čuvenom Franji Martinu Fuisu. Poznat po tome što je na svoje reporterske zadatke putovao gotovo isključivo biciklom, ovaj reporter, novinar i pustolov neupitno je ostavio dubok trag u svijetu novinarstva, a kako bolje odati mu počast nego krenuti njegovim …

Objava Uoči FraMaFu festivala: Biciklistička četvorka u čast Franje Martina Fuisa vozi od Virovitice do Fažane, prenoćili u Dugoj Resi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Dvadesetog rujna započinje četvrti po redu Fra Ma Fu festival koji je svoje ime dobio po čuvenom Franji Martinu Fuisu.

Poznat po tome što je na svoje reporterske zadatke putovao gotovo isključivo biciklom, ovaj reporter, novinar i pustolov neupitno je ostavio dubok trag u svijetu novinarstva, a kako bolje odati mu počast nego krenuti njegovim stopama? Četvero biciklista, pošlo je rutom iz Virovitice, Fuisova rodnog grada do Fažane, mjesta održavanja festivala, s ciljem da se vidi, doživi i sazna što je više moguće, baš kako bi to i Franjo M. Fuis učinio.

Marin Koren (49), Dragoljub Marković (60), Davorko Vukašinović (47) i njegova kći Anamaria Vukašinović (23) započeli su put u ponedjeljak, 19. rujna, točno u devet sati ujutro. Start je bio ispred Robne kuće u središtu Virovitice, prvi odmor u Kutini, a uz brojna usputna zaustavljanja te noćenja u Sisku, Dugoj Resi i Delnicama. U Fažanu će stići 21. rujna u večernjim satima gdje im se na središnjem gradskom trgu priređuje doček. Prekjučer su, nakon zaustavljanja radi ručka u Kutini, stigli  Sisak gdje su i prenoćili, a jučer su pristigli u Dugu Resu te odmorili u Hotelu Duga Resa.

Do sada su, kažu nam iz ove vrijedne četvorke, prešli oko 220 kilometara, a još toliko ih i čeka. Danas ujutro su pošli za Delnice, a zadnja dionica je je od Delnica do Fažane. Bicikliranje ove četvorke možete pratiti na festivalskom Facebook profilu, a putopisne zapise na portalu Framafu.com.

Lara Tkalčec/KAportal.hr

Objava Uoči FraMaFu festivala: Biciklistička četvorka u čast Franje Martina Fuisa vozi od Virovitice do Fažane, prenoćili u Dugoj Resi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/uoci-framafu-festivala-biciklisticka-cetvorka-u-cast-franje-martina-fuisa-vozi-od-virovitice-do-fazane/feed/ 0
Pijan sa čak 2,87 promila vozio kroz Gornje Pokupje – zaustavila ga policija, pa prespavao u postaji http://kaportal.rtl.hr/pijan-sa-cak-287-promila-vozio-kroz-gornje-pokupje-zaustavila-ga-policija-pa-prespavao-u-postaji/ http://kaportal.rtl.hr/pijan-sa-cak-287-promila-vozio-kroz-gornje-pokupje-zaustavila-ga-policija-pa-prespavao-u-postaji/#respond Wed, 19 Sep 2018 07:06:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338663 U teškom pijanstvu, sa čak 2,87 promila alkohola u krvi, jučer je u Gornjem Pokupju zaustavljen 57-godišnji vozač automobila. On se, navodi policija, oko 17.25 sati provozao po županijskoj cesti, no tamo je i zaustavljen. – Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega …

Objava Pijan sa čak 2,87 promila vozio kroz Gornje Pokupje – zaustavila ga policija, pa prespavao u postaji pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U teškom pijanstvu, sa čak 2,87 promila alkohola u krvi, jučer je u Gornjem Pokupju zaustavljen 57-godišnji vozač automobila. On se, navodi policija, oko 17.25 sati provozao po županijskoj cesti, no tamo je i zaustavljen.

– Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti proslijeđen optužni prijedlog, kažu u policiji.

KAportal.hr

Objava Pijan sa čak 2,87 promila vozio kroz Gornje Pokupje – zaustavila ga policija, pa prespavao u postaji pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/pijan-sa-cak-287-promila-vozio-kroz-gornje-pokupje-zaustavila-ga-policija-pa-prespavao-u-postaji/feed/ 0
Velik uspjeh karlovačkih ribolovaca: Kao viceprvaci Bass lige ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Meksiko – treba im i financijska pomoć, javite se… http://kaportal.rtl.hr/velik-uspjeh-karlovackih-ribolovaca-kao-viceprvaci-bass-lige-ostvarili-plasman-na-svjetsko-prvenstvo-u-meksiko-treba-im-i-financijska-pomoc-javite-se/ http://kaportal.rtl.hr/velik-uspjeh-karlovackih-ribolovaca-kao-viceprvaci-bass-lige-ostvarili-plasman-na-svjetsko-prvenstvo-u-meksiko-treba-im-i-financijska-pomoc-javite-se/#respond Wed, 19 Sep 2018 06:11:40 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338546 Karlovčani Vedran Pavlov i Dalibor Vranić iz Bass teama KŠR Korana Karlovac postali su viceprvaci Hrvatske bass lige 2018. godine tako da je Karlovac dobio nove reprezentativce Hrvatske. Kako nam javljaju, prošlog su vikenda  održana posljednja dva kola (5. i 6. kolo) Hrvatske bass lige na Crkvenom Boku pokraj Sunje, a dečki iz Bass teama …

Objava Velik uspjeh karlovačkih ribolovaca: Kao viceprvaci Bass lige ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Meksiko – treba im i financijska pomoć, javite se… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovčani Vedran Pavlov i Dalibor Vranić iz Bass teama KŠR Korana Karlovac postali su viceprvaci Hrvatske bass lige 2018. godine tako da je Karlovac dobio nove reprezentativce Hrvatske.

Kako nam javljaju, prošlog su vikenda  održana posljednja dva kola (5. i 6. kolo) Hrvatske bass lige na Crkvenom Boku pokraj Sunje, a dečki iz Bass teama KŠR Korana Karlovac ostvarili su sjajan rezultat završivši sezonu na drugom mjestu u ukupnom poretku, čime su se plasirali u reprezentaciju Hrvatske za 2019. godinu.

Vrhunski odradili ligu

– Uoči zadnja dva kola Lige držali smo drugo mjesto u ukupnom poretku i cilj nam je bio zadržati mjesto u top tri ekipe i plasman u reprezentaciju. Taj smo cilj i ostvarili dobrim nastupom u oba kola u kojima smo osvojili treće mjesto čime smo ostvarili znatnu prednost ispred trećeplasirane ekipe Jezera Bedekovčina i čak uspjeli smanjiti bodovni zaostatak za prvoplasiranom ekipom Piškor koji su osvojili naslov i ja im ovim putem još jednom čestitam na zasluženoj tituli prvaka Hrvatske bass lige u sezoni 2018. Na kraju smo uz naslov viceprvaka osvojili i nagradu za najtežeg bassa sezone kojeg sam ulovio na trećem kolu u lipnju kada smo bili pobjednici kola, rekao nam je Pavlov.

Na kraju, kada ovaj sjajni par ribolovaca rezimira sezonu, prezadovoljni su i mogu samo reći da se sav trud i uloženo vrijeme kroz šest sezona provedenih u ligi isplatio.

Igra za prvaka

– Imali smo četiri postolja u šest kola uz minimalne kikseve i na kraju čak bili u igri za naslov prvaka do samoga kraja. Krajem listopada nas čeka odlazak na svjetsko prvenstvo u ribolovu bassa na jezeru El Cuchillo u Meksiku za koji intenzivno tragamo za sponzorima jer su troškovi odlaska na prvenstvo i sudjelovanje na istom veliki, dodao je Pavlov.

Ekipa se ovim putem htjela zahvaliti klubu Korana Karlovac i predsjedniku kluba Željku Capanu, te gradonačelniku Damiru Mandiću na potpori.

– Također bih se zahvalio i sponzorima koji su svo ovo vrijeme uz nas, a to je gospodin Ivan Ilijanić iz Karlovca sa svojim varaličarskim brendom Idra i ribolovna trgovina Topfishing iz Zagreba, kaže Pavlov.

No ovim sjajnim dečkima potrebna je i financijska pomoć da bi boje Hrvatske i Karlovca branili u Meksiku. Možete pomoći i vi uplatom na žiro račun od Kluba športskih ribolovaca Korana Karlovac – IBAN HR2324000081190123295

POGLEDAJTE POREDAK…

1. Piškor Trabucco 17 bodova
2. KŠR Korana Karlovac Sakura 18,5 bodova
3. Jezera Bedekovčina Favorite 24,5 bodova
4. Sloga Orešje Savagear 25 bodova
5. HES Sisak 25,5 bodova
6. UŠR Petnja Sibinj 28 bodova
7. Odra Velika Gorica 29,5 bodova

KAportal.hr

Objava Velik uspjeh karlovačkih ribolovaca: Kao viceprvaci Bass lige ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Meksiko – treba im i financijska pomoć, javite se… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/velik-uspjeh-karlovackih-ribolovaca-kao-viceprvaci-bass-lige-ostvarili-plasman-na-svjetsko-prvenstvo-u-meksiko-treba-im-i-financijska-pomoc-javite-se/feed/ 0
Izravan udar po džepu: Nema više europskih milijuna za hrvatske stočare i poljoprivrednike http://kaportal.rtl.hr/izravan-udar-po-dzepu-nema-vise-europskih-milijuna-za-hrvatske-stocare-i-poljoprivrednike/ http://kaportal.rtl.hr/izravan-udar-po-dzepu-nema-vise-europskih-milijuna-za-hrvatske-stocare-i-poljoprivrednike/#respond Wed, 19 Sep 2018 04:51:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338626 Vijesti iz vanjske politike malo koga u Hrvatskoj zanimaju,  ali vrlo često upravo te vijesti izravno udare po našem džepu. Recimo Brexit, mislili smo da se izlazak Velike Britanije iz Europske unije tiče samo briselskih birokrata i engleskih lordova, da su u pitanju engleske kobasice i afganistanski imigranti, ali račun stiže i nama na naplatu. Zbog Brexita, …

Objava Izravan udar po džepu: Nema više europskih milijuna za hrvatske stočare i poljoprivrednike pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Vijesti iz vanjske politike malo koga u Hrvatskoj zanimaju,  ali vrlo često upravo te vijesti izravno udare po našem džepu. Recimo Brexit, mislili smo da se izlazak Velike Britanije iz Europske unije tiče samo briselskih birokrata i engleskih lordova, da su u pitanju engleske kobasice i afganistanski imigranti, ali račun stiže i nama na naplatu.

Zbog Brexita, Europska komisija reže budžet za potpore poljoprivrednicima. Hrvatska bi tako za ruralni razvoj trebala dobiti 15 posto manje novaca. A hrvatski farmeri, stočari, ratari, bez europskih potpora teško da će preživjeti. I tu nije riječ o malim poljoprivrednicima, OPG-ovima i slično.

Riječ je o velikim investicijama, velikim industrijama s velikim brojem kooperanta i radnika koje su se tek počele oporavljati zahvaljujući upravo europskim fondovima. Sad se nadaju da će naši pregovarači uspjeti uvjeriti birokrate u Briselu da Hrvatsku izuzmu iz rezanja zajedničkog proračuna, jer smo zadnji ušli u Uniju i dosad smo najmanje stigli iskoristili europske fondove. Ali obzirom da znamo kako pregovaraju hrvatski pregovarači bit će dobro ako nam nakon pregovora ne uzmu i više.

Dok njegove životinje na ovoj farmi kod Križevaca bezbrižno žvaču i ne zamaraju se time koliko stoji i odakle stiže hrana, njihov vlasnik zabrinuto računa što mu to donose rezovi Europske komisije. “Ni sada još nismo konkurentni na tržištu, a s ovim umanjenjem bit ćemo još manje konkurentni”, smatra Darko Celovec, vlasnik farme i predsjednik Udruge Baby Beef.

Jer Europska komisija je nedavno predstavila Zajedničku poljoprivrednu politiku za razdoblje od 2021. do 2027. godine. A prema njoj Hrvatska bi za izravna plaćanja, potpore  poljoprivrednicima, svake godine umjesto dosadašnjih 383 milijuna eura na raspolaganju imala 368 milijuna. Četiri posto manje. A za projekte iz ruralnog razvoja umjesto 332 milijuna – 281 milijun, čak 15 posto manje. Ukupno 66 milijuna eura manje svake godine.

Oni koji se bave ovim poslom upozoravaju ako se smanje poticaji, već loše stanje u hrvatskom stočarstvu – bit će još gore, jer primjerice nekad je u Hrvatskoj bilo oko 400 tisuća komada tovne junadi. Danas ih je preostalo svega 120 tisuća! Godine 1990. u Hrvatskoj je prema podacima Zavoda za statistiku bilo 830 tisuća goveda. Brojka se u nekoliko godina prepolovila i danas je na oko 450 tisuća. Broj krava je uglavnom u slobodnom padu. S oko pola milijuna 1990. na 161 tisuću danas.

Darko na svojim farmama ima oko 5.000 tisuća komada tovne junadi i posebno ga brine dio prijedloga koji bi potpore ograničio na 100 tisuća eura! “Mi profitabilnost posla jedino doživaljvamo kroz ta izravna plaćanja, ako se ona umanje, ako se ona ograniče, mi nećemo bit profitabilni, nas će Njemačka, Nizozemska, nas će Poljska pregazit i moja firma može stavit ključ u bravu”, nadodaje Celovec.

Koji kilometar dalje, drugačiji biznis, isti problem. Dvije godine u ovom voćnjaku urod je bio nikakav. Grane se sad slamaju pod težinom plodova, no voćari ne mogu biti sretni. Kilogram jabuka trebao bi se prodati za oko dvije kune, voćari objašnjavaju to nije dovoljno ni da se pokriju troškovi proizvodnje. U takvoj situaciji – svaka kuna poticaja puno im znači.

Željko izravne potpore dobiva po hektaru, europskim novcem izgradio je i solarne panele. Upozorava, nije u redu da se sada štedi, jer u Europsku smo uniju ušli posljednji, povukli najmanje i još uvijek smo u proizvodnji predaleko od drugih.

“Smanjenje poticaja će direktno dovesti do toga da se nastavi krčenje voćnjaka koje je dosada bilo prisutno zadnjih nekoliko godina i ako se to desi, nećemo više imati hrvatske jabuke, nego ćemo biti ovisnici o uvoznoj jabuci”, ističe Željko Ledinski, voćar i vlasnik OPGa Željko Ledinski.

U ministarstvu poljoprivrede odgovaraju da “nema straha, ovo je tek prijedlog, treba proći Vijeće i Parlament, pa još i pregovore sa svakom od država članica”.

“Stav ministarstva je svakako u daljnjim pregovorima da smo protiv smanjivanja ukupne omotnice za izravna plaćanja, ali isto tako i protiv ograničavanja iznosa na 100 tisuća eura, na razinu pojedinog korisnika potpora!” izjavio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Dobro je za poljoprivrednike što bi u prijelomnom trenutku pregovora baš Hrvatska trebala predsjedati Vijećem. Dotad, ministarstvo, najosjetljivijem dijelu poljoprivrede – stočarstvu – namjerava pomoći iz nacionalnog proračuna i to s dvije mjere vrijedne 200-tinjak milijuna kuna!

Vijesti.rtl.hr

Objava Izravan udar po džepu: Nema više europskih milijuna za hrvatske stočare i poljoprivrednike pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/izravan-udar-po-dzepu-nema-vise-europskih-milijuna-za-hrvatske-stocare-i-poljoprivrednike/feed/ 0
Pogledajte kako izgledaju nove novčanice od 100 i 200 eura: Bit će ih teže krivotvoriti http://kaportal.rtl.hr/pogledajte-kako-izgledaju-nove-novcanice-od-100-i-200-eura-bit-ce-ih-teze-krivotvoriti/ http://kaportal.rtl.hr/pogledajte-kako-izgledaju-nove-novcanice-od-100-i-200-eura-bit-ce-ih-teze-krivotvoriti/#respond Tue, 18 Sep 2018 10:37:22 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338522 Sukladno najavama u sjedištu Europske centralne banke u Frankfurtu ovoga ponedjeljka predstavljene su nove novčanice od 100 i 200 eura. Riječ je o seriji novčanica koje se jednostavno nazivaju Europa, a nastavak su operacije započete 2013. godine Nakon što su proteklih godina u optjecaj puštene novčanice od 5, 10, 20 i 50 eura, jučer su …

Objava Pogledajte kako izgledaju nove novčanice od 100 i 200 eura: Bit će ih teže krivotvoriti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto AP

Sukladno najavama u sjedištu Europske centralne banke u Frankfurtu ovoga ponedjeljka predstavljene su nove novčanice od 100 i 200 eura. Riječ je o seriji novčanica koje se jednostavno nazivaju Europa, a nastavak su operacije započete 2013. godine

Nakon što su proteklih godina u optjecaj puštene novčanice od 5, 10, 20 i 50 eura, jučer su predstavljene novčanice od 100 i 200 eura koje će biti puštene u optjecaj 28. svibnja 2019.

Na ovoj seriji novčanica primjenjuje se tzv. sustav “samobrane”. Tako imaju “satelitski” hologram malog simbola eura, koji se pomiče oko broja kada je novčanica osvijetljena, kao i svjetlucavi broj u dnu novčanice koji mijenja boju od zelene do plave.

Uvjeravaju iz ECB kako bi u praksi bankari i trgovci trebali relativno lako prepoznati pokušaje krivotvorenja.

No, prije njihovog puštanja u javnost moraju se prilagoditi bankomati diljem Europe, odnosno u 19 država koje koriste euro, njih čak milijun.

Osim toga nove novčanice su puno kvalitetnije izrade od onih iz prve serije, a posebno bi, kažu u ECB-u, trebalo doći do izražaja kod novčanica od pet i 10 eura koje češće prelaze iz ruke u ruku nego one s više znamenki.

S obzirom da će biti trajnije, novčanice će se i rjeđe mijenjati  pa će se tako smanjiti troškovi i negativan utjecaj na okoliš.

Vijesti.rtl.hr

Objava Pogledajte kako izgledaju nove novčanice od 100 i 200 eura: Bit će ih teže krivotvoriti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/pogledajte-kako-izgledaju-nove-novcanice-od-100-i-200-eura-bit-ce-ih-teze-krivotvoriti/feed/ 0
KUD “Sveti Antun” ove je godine predstavljao Karlovac i županiju na Vinkovačkim jesenima http://kaportal.rtl.hr/kud-sveti-antun-ove-je-godine-predstavljao-karlovac-i-zupaniju-na-vinkovackim-jesenima/ http://kaportal.rtl.hr/kud-sveti-antun-ove-je-godine-predstavljao-karlovac-i-zupaniju-na-vinkovackim-jesenima/#respond Tue, 18 Sep 2018 09:43:05 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338512 KUD “Sveti Antun” iz Pokupske doline predstavljao je Karlovac i Karlovačku županiju na najvažnijim smotrama folklora u Hrvatskoj, naravno riječ je o već dobro poznatim Vinkovačkim jesenima. Na ovoj Vinkovačkoj manifestaciji predstavili su nošnje, plesove i pjesme iz ovog kraja. Također KUD “Sveti Antun” ove je godine nastupao i na županijskoj smotri “Igra kolo” u …

Objava KUD “Sveti Antun” ove je godine predstavljao Karlovac i županiju na Vinkovačkim jesenima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
KUD “Sveti Antun” iz Pokupske doline predstavljao je Karlovac i Karlovačku županiju na najvažnijim smotrama folklora u Hrvatskoj, naravno riječ je o već dobro poznatim Vinkovačkim jesenima.

Na ovoj Vinkovačkoj manifestaciji predstavili su nošnje, plesove i pjesme iz ovog kraja. Također KUD “Sveti Antun” ove je godine nastupao i na županijskoj smotri “Igra kolo” u Ogulinu, gdje je njihov nastup ocijenjen kao jedan od najboljih. Mlađa sekcija KUD-a osvojila je prvo mjesto na županijskoj Dječjoj smotri u Karlovcu, te je nagrađena odlaskom na Festival dječjeg folklora u Kutini u listopadu.

KUD “Sveti Antun” djeluje već 14 godina njegujući pjesme, plesove i običaje. Također, brižno  čuva kulturnu baštinu  naselja na lijevoj obali Kupe od Graca, Vodostaja preko Donjeg Mekušja i Husja sve do Kobilića Pokupskog.

KAportal. hr

Objava KUD “Sveti Antun” ove je godine predstavljao Karlovac i županiju na Vinkovačkim jesenima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kud-sveti-antun-ove-je-godine-predstavljao-karlovac-i-zupaniju-na-vinkovackim-jesenima/feed/ 0
U Karlovcu policija u tri navrata smirivala narušitelje reda i mira, u Plaškom ukradeno meso iz škrinje http://kaportal.rtl.hr/u-karlovcu-policija-u-tri-navrata-smirivala-narusitelje-reda-i-mira-u-plaskom-ukradeno-meso-iz-skrinje/ http://kaportal.rtl.hr/u-karlovcu-policija-u-tri-navrata-smirivala-narusitelje-reda-i-mira-u-plaskom-ukradeno-meso-iz-skrinje/#respond Tue, 18 Sep 2018 06:17:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338483 Kad nema suhog, bit će dobro i zamrznuto meso. Ovime sa valjda vodio nepoznati lopov koji je jučer tijekom dana provalio u kuću na području Plaškog, te 64-godišnjem vlasniku “počistio” škrinju s mesom. Uzeo je i motornu pilu, pa je ukupna šteta procijenjena na oko četiri tisuće kuna. – U protekla 24 sata na području Policijske …

Objava U Karlovcu policija u tri navrata smirivala narušitelje reda i mira, u Plaškom ukradeno meso iz škrinje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija

Kad nema suhog, bit će dobro i zamrznuto meso. Ovime sa valjda vodio nepoznati lopov koji je jučer tijekom dana provalio u kuću na području Plaškog, te 64-godišnjem vlasniku “počistio” škrinju s mesom. Uzeo je i motornu pilu, pa je ukupna šteta procijenjena na oko četiri tisuće kuna.

– U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom, dodaju još u policiji.

KAportal.hr

Objava U Karlovcu policija u tri navrata smirivala narušitelje reda i mira, u Plaškom ukradeno meso iz škrinje pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-karlovcu-policija-u-tri-navrata-smirivala-narusitelje-reda-i-mira-u-plaskom-ukradeno-meso-iz-skrinje/feed/ 0
VIDEO: Policija istražuje varanje na državnoj maturi – uhvaćene dvije maturanice, pogledajte kako su varale http://kaportal.rtl.hr/video-policija-istrazuje-varanje-na-drzavnoj-maturi-uhvacene-dvije-maturanice-pogledajte-kako-su-varale/ http://kaportal.rtl.hr/video-policija-istrazuje-varanje-na-drzavnoj-maturi-uhvacene-dvije-maturanice-pogledajte-kako-su-varale/#respond Mon, 17 Sep 2018 19:06:32 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338457 Umjesto običnog ispita iz državne mature – organizirana prevara koju istražuje policija. Alat za varanje – špijunska olovka s ugrađenom kamerom i bubica. Savršen plan, ali dvije učenice su ipak otkrivene. Prepisivačice nisu iz II. gimnazije, ali maturanti ih ondje ne podržavaju. Akcija “Matura 2018.” navodno je počela Whatsapp porukom. Ponuda 100 eura i točni …

Objava VIDEO: Policija istražuje varanje na državnoj maturi – uhvaćene dvije maturanice, pogledajte kako su varale pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Umjesto običnog ispita iz državne mature – organizirana prevara koju istražuje policija. Alat za varanje – špijunska olovka s ugrađenom kamerom i bubica. Savršen plan, ali dvije učenice su ipak otkrivene. Prepisivačice nisu iz II. gimnazije, ali maturanti ih ondje ne podržavaju.

Akcija “Matura 2018.” navodno je počela Whatsapp porukom. Ponuda 100 eura i točni rezultati ispita iz tri predmeta. Jedna osoba je snimala, druga rješavala zadatke i javljala drugima. Koliko maturanata je u ovoj hobotnici – ne zna se, jer su samo dvije uhvaćene u varanju.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Policija istražuje varanje na državnoj maturi – uhvaćene dvije maturanice, pogledajte kako su varale pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-policija-istrazuje-varanje-na-drzavnoj-maturi-uhvacene-dvije-maturanice-pogledajte-kako-su-varale/feed/ 0
VIDEO: U jagodama pronašli igle, muškarac završio u bolnici – neke zemlje zabranile uvoz http://kaportal.rtl.hr/video-u-jagodama-pronasli-igle-muskarac-zavrsio-u-bolnici-neke-zemlje-zabranile-uvoz/ http://kaportal.rtl.hr/video-u-jagodama-pronasli-igle-muskarac-zavrsio-u-bolnici-neke-zemlje-zabranile-uvoz/#respond Mon, 17 Sep 2018 18:04:26 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338454 U čak šest saveznih država Australije u jagodama su pronađene igle za šivanje. Jedna je osoba zbog gutanja igle završila u bolnici. Jagode više nitko ne želi pa vlast strahuje, ne samo za sigurnost građana, nego i zbog gubitaka koje ta industrija sada ima. Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: U jagodama pronašli igle, muškarac završio u bolnici – neke zemlje zabranile uvoz pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U čak šest saveznih država Australije u jagodama su pronađene igle za šivanje. Jedna je osoba zbog gutanja igle završila u bolnici.

Jagode više nitko ne želi pa vlast strahuje, ne samo za sigurnost građana, nego i zbog gubitaka koje ta industrija sada ima.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: U jagodama pronašli igle, muškarac završio u bolnici – neke zemlje zabranile uvoz pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-u-jagodama-pronasli-igle-muskarac-zavrsio-u-bolnici-neke-zemlje-zabranile-uvoz/feed/ 0
Jedna od najstrašnijih bolesti koja je ubila milijune opet hara: Umrlo više od 2.000 ljudi http://kaportal.rtl.hr/jedna-od-najstrasnijih-bolesti-koja-je-ubila-milijune-opet-hara-umrlo-vise-od-2-000-ljudi/ http://kaportal.rtl.hr/jedna-od-najstrasnijih-bolesti-koja-je-ubila-milijune-opet-hara-umrlo-vise-od-2-000-ljudi/#respond Mon, 17 Sep 2018 16:58:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338353 Saudijska Arabija potvrdila je jedan slučaj kolere a sumnjaju da su još tri osobe oboljele od te bolesti na području na granici s Jemenom gdje je u epidemiji umrlo više od dvije tisuće ljudi, izvijestila je u nedjelju državna televizija, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika ministarstva zdravstva. Pacijenti, za koje se u izvješću navodi samo da …

Objava Jedna od najstrašnijih bolesti koja je ubila milijune opet hara: Umrlo više od 2.000 ljudi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Saudijska Arabija potvrdila je jedan slučaj kolere a sumnjaju da su još tri osobe oboljele od te bolesti na području na granici s Jemenom gdje je u epidemiji umrlo više od dvije tisuće ljudi, izvijestila je u nedjelju državna televizija, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika ministarstva zdravstva.

Pacijenti, za koje se u izvješću navodi samo da nisu saudijski državljani, liječe se u općoj bolnici al-Mauwassem u Džizanu, oko tisuću kilometara jugozapadno od glavnog grada Rijada.

Nije poznato je li pojava kolere povezana s Jemenom ili s hodočašćem koje u Saudijsku Arabiju svake godine dovede oko dva milijuna muslimana iz cijelog svijeta, povećavajući opasnost od širenja zaraznih bolesti.

Period inkubacije u slučaju kolere, koja se širi unošenjem u organizam fekalnog sadržaja i uzrokuje akutan vodenasti proljev, traje nekoliko sati. Ako se ne liječe, zaraženi mogu umrijeti u roku od nekoliko sati od pojave simptoma.

Ujedinjeni narodi optužuju sukobljene strane u trogodišnjem građanskom ratu u Jemenu i njihove međunarodne saveznike za širenje kolere u toj zemlji.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokrenula je program hitnog liječenja, baziran na ostacima razrušenog jemenskog zdravstvenog sustava, kako bi pravodobno registrirala nove slučajeve i zaustavila eksplozivno širenje bolesti.

Saudijski ministar zdravstva Taufik al-Rabijah kazao je prošlog mjeseca da tijekom hadža nisu zabilježene epidemije zaraznih bolesti.

U glavnom gradu Zimbabvea, Harareu, je do sada registrirano više od 3000 slučajeva kolere, a umrlo je 28 ljudi. Stotine slučajeva kolere registrirano je i u Alžiru te još nekim afričkim zemljama.

Vijesti.rtl.hr

Objava Jedna od najstrašnijih bolesti koja je ubila milijune opet hara: Umrlo više od 2.000 ljudi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/jedna-od-najstrasnijih-bolesti-koja-je-ubila-milijune-opet-hara-umrlo-vise-od-2-000-ljudi/feed/ 0