KAportal Vijećnica Živog zida prozvala pauk službu za mobingiranje pa građane pozvala: Javite se, najašit ćemo na njih maksimalno! | Karlovački informativni web portal

Vijećnica Živog zida prozvala pauk službu za mobingiranje pa građane pozvala: Javite se, najašit ćemo na njih maksimalno!

foto ilustracija

– Zašto se privatnicima dozvoljava da vrše mobing? Karcom uklanja u većini slučajeva aute nezakonito; ne može se uklanjati za parkiranje, pogotovo ako ne smeta, za to postoje policijske kazne. Nije za sve dozvoljeno da se odveze auto. Pozivam gradonačelnika da građane zaštiti od takvih lešinarskih, grebatorskih privatnika jer im je Grad dao koncesiju, da im se uvedu sankcije, a pozivam i sve građane jer je puno žalbi na Karcom: čitajte zakone, imate prava. Tko god ima kakvih pritužbi, neka mi se javi, najašit ćemo na njih maksimalno ako to gradonačelnik ne učini, poručila je vijećnica Živog zida Anita Bolarić s današnjeg Aktualca.

I prije no što joj je gradonačelnik odgovorio predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić zamolila je vijećnike da “i zbog javnosti i digniteta određenih osoba i tvrtki pokušamo koristiti pristojne izraze ili bar biti neutralni”, a Damir Mandić zatim ustvrdio kako takav “rječnik nije primjeren, ali ako je to nečiji politički diskurs, nema što dodati ni oduzeti”. Potvrdio je da Karcom, ili pauk služba, ima koncesiju od Grada, no da je za Karlovčane najvažnije ono što dolazi.

– Sukladno zakonu, promet u mirovanju vrlo brzo će preuzeti prometni redari Grada Karlovca, a pauk službu Mladost. Koliko sam upoznat, zakonom je propisano što pauk služba radi, što može i na koji način. Vaše optužbe na račun Karcoma, odnosno, nezakonitog postupanja – postoje nadležne službe koje o tome vode brigu i možemo provjeriti, rekao je Mandić.

 • Dodao je da budući prometni redari upravo ovaj tjedan završavaju obuku na Policijskoj akademiji, nakon čega ćemo imati školovane prometne redare, a Mladost se priprema da preuzme dio oko pauk službe.

  – I ona će morati raditi sukladno zakonu, voditi brigu i regulirati promet u mirovanju bit će obveza redara i Mladosti. Vjerujem da neće biti mobinga itd. Svi koji smo u prometu imamo svoje obveze, moramo poštovati pravila kao što ih mora i Karcom, a vrlo brzo Mladost, zaključio je Mandić.

  KAportal.hr

 • 8 komentara

  1. “Mladost” radi punom parom nema što…, za 5 minuta provedenih na parkiralištu sjedeći u autu, zatakne mi dnevnu kartu od 75,00 kn, pa mogao je barem pokucati na prozor i upozoriti!!, valjda im je naređeno da pišu dnevne karte iz zasjede, ma sramota…, ali kome se možeš pojadati, jedino ovdje na Ka portalu…

  2. A čuj, nadam se da ti je lakše kada se pojadaša nama 😉 Ipak, kada idem po gradu i vidim na jako puno mjesta da “samo sjedim i čekam gospođu da se vrati”, malo sam ljut jer ja moram platiti parking na sebe jer nemam “čuvara auta”, a idem na 15 minuta obaviti nešto. Osim toga, koliko znam, ne može se iskočiti iz zasjede i naplatiti kazna za 5 minuta parkinga, jer mora proći i neki vremenski rok između provjere i naplate (tako kažu). Možda ti je trebo pokucati na prozor i reći: “U tijeku je provjera vašeg statusa!” 🙂

  3. Je lakše mi je što se pojadam, pa zato sam se i javio jer, nikad prije nije bilo za 5 minuta – kazna, tj. dnevna karta, nešto se grdo promjenilo sa novim Direktorom – naplata pod svaku cijenu!

  4. Ovo je pravi primjer kako se vlast brine za građane. Umjesto da Mandić stane na stranu građana on bi bio jeben i pošten!! I kako onda da budeš pristojan na gradskoj sjednici?! Pa ja bi ih sve poslao u PM jer takvo ponašanje je ogavno!! A koliko on zna “što smije ili ne smije” pauk…..pa ima pametni telefon što mu ga mi plaćamo pa može u minuti provjeriti!!! I odmah reagirati!! Pauk MOŽE otpeljati auto kad isti smeta u prometu odnosno ako ga ostaviš na sred Korza u prometnoj traci i odeš u birtiju!! Ali ako ga ostaviš na pješačkoj stazi i (kako je bilo u zakonu – nisam ga dugo čitao) ako ima prostora minimalno 1 m za prolazak pješaka, pauk ne smije dirati auto već policajac može napisati kaznu!!

   Tako da je ovo super primjer koliko je političare briga za nas koji punimo proračun za njih i njihove uhljebe s lažnim diplomama, s višim školama završenim u ratu, s karikiram slastičarima (isprika svima) koji vode medijske kuće u gradu, s “sportskim i inim djelatnicima” koji krše zakone RH itd….itd

  5. Dva puta su me digli brzinom svjetlosti. Prvi puta ispred socijalnog. Zakuhao mi renolček na semaforu, na crveno.
   Dalje ne smijem da ne probije brtva, nekako se u rikverc penjem na trotoar da ne ugrozim ostale vozače. Stavih na brzak trokut, upalih sva četiri i potrčah do privredne na telefon. Cca 2 minute. Izađoh, pauk iza, već postavljaju konstrukciju za dizanje. Svaki pokušaj objašnjenja, trokut, sva četiri, uzalud.
   Slučaj dva, dostava.
   Dostavljao sam svojim autom jedan predmet zavaren u radionici, potreban u radu kafića. Stao ispred, opet sva četiri, trokut ne, jedva unosim komad u kafić, potrošio minutu, izašao, a bratija već montira. Kao i u prvom slučaju objašnjenje ih baš ni malo ne interesira. Plaćam punu tarifu na licu mjesta.
   Slučaj treći.
   Idem na posao tako svakodnevno kroz Dubovac i uredno gledam parkirani “Pauk” na biciklističkoj stazi pored starog MUP-a. No nije sam. Dalje, malo niže cijela staza zakrčena vozilima, pogodite čijih. Parkiram se ispravno, malo podalje i vratim se na mjesto zločina pa slikam tablice za ne daj bože. Prvo naravno od glavnog inspektora. Trebalo mi kao svjedoku u jednom sudskom postupku. Pokazao sutkinji da i sama vidi tko sve krši zakon, a ona ni ne pogleda, nasmije se i veli. Znam. Svaki da mi netko to isto gura pred nos.
   E pa sada dragi moji ako netko misli da nas zakon obvezuje jednako, varate se. Oni su ipak vlast, a mi samo stoka sitnog zuba.

  6. Karlovački “pauk” nije tu da olakšava stanje u prometu, nego da zarađuje, gdje može i kako može, u dogovoru s gradskom upravom, te uz suradnju policije, nažalost. Ne smije se samo sutkninja.

  7. Pa bilo je već da da pauk ne smije uklanjati nepropisno parkirana vozila, ako ona ne ometaju sigurnost, odnosno tijek prometa, ni ne zaklanjaju vidljivost na cesti što potrvđuju neke sudske odluke.

   http://kaportal.rtl.hr/zeljko-obajdin-karcom-1-0-prekrsajni

   ttps://www.telegram.hr/politika-kriminal/zagrebacki-pauk-cesto-nelegalno-dize-aute-i-gradani-koji-se-zale-pobjeduju-imamo-presude-koje-to-dokazuju/

  Odgovori