KAportal VIDEO: Vlažni san ministra Damira Krstičevića o nabavci eskadrile borbenih aviona sve se više pretvara u noćnu moru | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Vlažni san ministra Damira Krstičevića o nabavci eskadrile borbenih aviona sve se više pretvara u noćnu moru

Vlažni san ministra Damira Krstičevića o nabavci eskadrile borbenih aviona sve se više pretvara u noćnu moru. Američko veleposlanstvo i State Department  danas su ponovili ono što zna svaki maketar i ljubitelj avijacije: nemaju ništa protiv da Izraelci prodaju američke F-16 Hrvatskoj ali ne sa izraelskom opremom nego s originalnom američkom. I još kažu kako je Izrael o tome trebao upoznati Hrvatsku a mi kažemo kako je Hrvatska to mogla izguglati i bez Izraela.

Amerikanci bi naravno mogli zažmiriti i dozvoliti Izralecima da zarade na  isporuci 30 godina starih F-16 Hrvatskoj ali kako su u istom natječaju na kojemu su pobijedili Izraelci sudjelovali i Amerikanci sa originalnom verzijom F-16, a mi smo im rekli: ne hvala. mi smo pametniji od vas pa ćemo te vaše avione jeftinije kupiti od Izraelaca, vjerojatnost da će američki Kongres odobriti isporuku Hrvatskoj teži prema ništici.

Usprkos svim tim previdima u nabavi vojnih aviona, Ministar Krstičević odgovornost i dalje prebacuje na Izrael pa ispada da Morh s nabavom vojnih aviona odjednom nema više ništa. To je eto briga Izraela.

  • Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori