KAportal VIDEO: Uskoro počinje snimanje 'Generala' - evo tko će sve glumiti u filmu o Anti Gotovini | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Uskoro počinje snimanje ‘Generala’ – evo tko će sve glumiti u filmu o Anti Gotovini

Ovih dana na audicijama za film ‘General’, inspiriran životom Ante Gotovine, traje potraga za statistima.

“Želim samo da se u filmu pokaže prava istina i da se pokaže da je general Gotovina bio krivo optužen”, kaže Josip Adžić koji je došao na audiciju.

Cijeli je projekt pod redateljskom palicom 85-godišnjeg Antuna Vrdoljaka, a njegov zet GoranVišnjić utjelovit će Gotovinin lik.

 • “Goran Višnjić je dragovoljac Domovinskog rata i smatra to jednim dijelom svog života i nema razloga da to ne napravi dobro, a stiskat ćemo ga, nema milosti”, kaže kroz smijeh Antun Vrdoljak.

  Sam Gotovina odlučio se ne miješati u stvaralački proces.

  “Ante Gotovina je jedan normalan čovjek. Kad je došao iz Haaga mi smo počeli pripreme, pitao sam ga hoće li pročitati scenarij. Samo me pogledao i rekao – pa je li to gotov film? Ja kažem nije. I onda on kaže – pa što ću ja to gledati, šta ja znam o tome”, ispričao je Vrdoljak.

  Ipak, u pripremu scenarija malo aktivnije se uključio admiral Davor Domazet Lošo kojeg će glumiti Tarik Filipović.

  Na pitanje kako je zadovoljan izborom, odgovara: “He he, nije moje da ja biram. Redatelj Vrdoljak sigurno ima iskustva, ima razloga zašto je baš Tarika Filipovića odabrao. Mislim da je on izvanrendan glumac, samo mora imati brkove, ali uopće u to ne sumnjam”, našalio se.

  Brčići neće biti problem, uzvraća Filipović.

  “Meni narastu takvi brčići za jedan dan tako da ću ja to brijati i puštati, hahah. Ma mislim da ćemo lijepiti zbog obaveza u kazalištu. Zasad se pripremam onako lagano, sad ćemo imati neke probe, a onda ću malo gospodina Domazeta čuti jer ja volim čuti njegovo razmišljanje”, kaže.

  Novinarku Vesnu Karuzu s kojom Gotovina ima kćer glumit će Nataša Janjić, a nagađa se da bi njegovu drugu suprugu Dunju mogla igrati Zrinka Cvitešić. Zasad je za projekt odobreno 4,2 milijuna kuna iz Hrvatskog audiovizualnog centra, a snimanje počinje za dva tjedna i traje do kraja lipnja.

  Premijera, nadaju se producenti, bit će sljedeće godine.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori