KAportal VIDEO: Sezona tek počela, a plaže i restorani prepuni - trenutačno se u Hrvatskoj odmara 390 tisuća gostiju | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Sezona tek počela, a plaže i restorani prepuni – trenutačno se u Hrvatskoj odmara 390 tisuća gostiju

Turistička sezona tek kreće, a već padaju rekordi. Prvi udarni vikend u Hrvatsku je, prema podacima e-visitora za petak i subotu, doveo više od 200 tisuća novih turista. Trenutačno se u Hrvatskoj odmara 390 tisuća gostiju, a rast broja turista svuda je dvoznamenkast.

Od početka godine u Hrvatsku je došlo više od pet milijuna turista, što je 11 posto više nego u istom razdoblju lani. Najviše gostiju stiže iz Njemačke, Austrije i Slovenije, najtraženije destinacije su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Zagreb i Split.

Danas smo bili na Krku, gdje bilježe i za trećinu više turista nego prošle godine. Njivice su raj za turiste. Najviše ih dolazi iz Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske i Slovenije.

 • Sve ljepote dobro su upotpunjene raznim sadržajima, koji su važni mladim gostima. Tu dolaze da se odmore, ali i zabave. Otok Krk godinama slovi za najturističkiji hrvatski otok. U 2018. zabilježeno je već 488 tisuća noćenja.

  Čak 30 posto više turista u prvih pet mjeseci uživalo je u ljepotama mora otoka Krka, najveće iznenađenje upravo su Njivice, u njima je boravilo čak 27 posto gostiju više nego lani.

  Time su Njivice zauzele drugo mjesto na otoku po posjećenosti turista te istisnule Bašku, koja se redovito smještala odmah iza već tradicionalno šapionskog grada Krka.

  Zorica je u Njivice došla zbog posla. Ima vremena za obilazak i uživanje. I njezine su procjene, kao dugogodišnje sezonske radnice, vrijedne.

  Kaže nam kako već nekoliko godina ide na sezone i da u ovom razdoblju definitivno nikada nije bilo ovoliko gostiju.

  Prepune plaže i restorani. Sezona je tek počela. Zvuči već otrcano, ali doista -nikada bolja.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori