KAportal VIDEO: RTL na mjestu gdje je pronađen kostur za kojeg se nagađa da pripada nestaloj Francuskinji - roditelji čekaju službene informacije | Karlovački informativni web portal

VIDEO: RTL na mjestu gdje je pronađen kostur za kojeg se nagađa da pripada nestaloj Francuskinji – roditelji čekaju službene informacije

Tihi, gotovo posve napušteni kraj, desetak kilometara udaljen od Josipdola, dugo čuva jednu tajnu.

Lovci su u nedjelju u ranim jutarnjim satima uz makadamsku cestu pronašli ljudski kostur. Odmah se posumnjalo da je riječ o nestaloj Francuskinji. Festival na kojem je bila i s kojeg je nestala udaljen je samo kilometar i pol od ovog mjesta.

Uz ljudski kostur nađene su crne čizmice, iste kakve je nosila Anne Cecile, slušni aparat kakvim se služila i ona, te narukvica-ulaznica za festival Memento demento.  Službene  potvrde da tijelo pripada Francuskoj studentici – još nema. Sve to najteže pada njezinim neutješnim roditeljima.

 • “To su informacije koje smo i mi doznali iz medija, ali ne znamo odakle im i tko im je izvor, jer sa strane policije nemamo nikakvu potvrdu. Čekamo da medicinski tim završi sa svojim poslom.”, telefonski je rekao Michel Pinel, otac Francuskinje.

  Dubravko i ostatak ekipe iz GSS-a dobro poznaju ovo područje i bili su uključeni u potragu.

  “U potragu su bile uključene velike snage. Znači, bila je policija, bila je vojska, bili su mještani i bila je gorska služba spašavanja. Upotrijebljeni su bili svi rasursi koji su bili dostupni. Znači ronioci, pješaci, termovizijske kamere, dronovi, policjsjki helikopter je nadlijetao područje.”, rekao je Dubravko Butala, pročelnik stanice Karlovac GSS-a.

  Ukoliko je ovo kraj tri i pol godine duge portage – nameće se pitanje. Kako je moguće da svi uključeni u potragu nisu uspjeli naći tijelo koje je od mjesta nestanka bilo tako blizu?

  Velik dio tog područja još uvijek nije očišćen od mina zbog čega neki tereni ni nisu mogli biti pretraženi.

  “Tu je bila granica razdvajanja i bilo je minirano tako da tamo nismo ulazili. Nismo ulazili jer nije bilo potrebe. Mislim nema nikad potrebe da netko strada, to je opasno.”, kazao je Butala.

  Ostaci tijela nađenog kod Tržića Tounjskog prebačeni su u zavod za sudsku medicinu. Njihov nalaz potvrdit će ili opovrgnuti, do sada najteže, slutnje roditelje Anne Cecile – je li to njihovo dijete ili  će je tražiti i dalje.

  Vijesti.rtl.hr

 • 2 komentara

  1. Zanimljivo, kaj su lovci tražili u miniranom području? Ili ako su u međuvremenu razminirali kako pirotehničari nisu pronašli tijelo?

  2. Mislim da sam prošao to područje, radi se o izuzetno gustim prašumama, živi užas i strava. Pitanje je kako je ona uopće došla tamo.

  Odgovori