KAportal VIDEO: Psi iz Utinje udomljavaju se čak i u Beču - je li moguće barem djelomično "austrijski model" preslikati u Karlovac? | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Psi iz Utinje udomljavaju se čak i u Beču – je li moguće barem djelomično “austrijski model” preslikati u Karlovac?

Bečki azil za pse u usporedbi s našim u Utinji je je “znanstvena fantastika”

Karlovačka Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj” ostvarila je vrijednu suradnju s bečkom udrugom za zaštitu životinja Wiener Tierschutzverein, pa je dio pasa iz Skloništa u Utinji otišao put Austrije kako bi bili udomljeni u tamošnjim obiteljima.

Ova je udruga druga najstarija u Europi, djeluje čak više od 170 godina, a upravlja skloništem u Beču. 75 zaposlenika i oko 100 volontera brine o 700 životinja raznih vrsta, od čega je 200 pasa, a koje su zbrinute iz Austrije i raznih potrebitih zemalja u kojima ova bečka udruga i uspostavljene suradnje.

Psi kao u hotelu

 • Svaki pas ima svoj box koji se sastoji od grijanog unutarnjeg i vanjskog dijela, svaki dan se šeću i istrčavaju, navikavaju na životne situacije u kojima će se zateći u novom domu (rad TV-a, usisavača…), imaju 24-satnu veterinarsku skrb, a u ukoliko se radi o zdravom, normalnom psu, prosjek udomljenja je oko 2 tjedna.

  – Osim što s vremena na vrijeme na svoju skrb preuzmu nekoliko pasa direktno iz skloništa Utinja, našoj udruzi pomažu i korisnim savjetima o vođenju udruge, poboljšanju kvalitete skrbi te svemu ostalome što ide uz spašavanje, brigu i udomljavanje životinja, kao i njihovu dobrobit u društvu, kažu nam u Udruzi Najbolji prijatelj.

  “Austrijski model”

  Nije ni čudo da su Karlovčani u Beču ostali zadivljeni onim što su vidjeli, te se nadaju da će buduće karlovačko sklonište za pse funkcionirati barem djelomično po “austrijskom modelu”. Kako to izgleda u Beču, pogledajte u ekskluzivnom videu KAportala…

  POGLEDAJTE VIDEO…

  KAportal.hr

 • Odgovori