KAportal Proglašeno izvanredno stanje na rijeci Korani - narasla na 780 centimetara, zabrinjava jer i dalje raste POGLEDAJTE VIDEO... | Karlovački informativni web portal

Proglašeno izvanredno stanje na rijeci Korani – narasla na 780 centimetara, zabrinjava jer i dalje raste POGLEDAJTE VIDEO…

U 15 sati rijeka Korana je dosegla 780 centimetara i proglašeno je izvanredno stanje. Ovaj vodostaj Korane predvidjeli su u Hrvatskim vodama no problem je u tome što nabujala rijeka i dalje raste i to čak 5 centimetara po satu.

Problemi na terenu su veliki, Korana je potopila ceste, okućnice i prijeti kućama od Veljuna do Karlovca. U tijeku je sastanak Stožera civilne zaštite na koji su došli predsjednik Uprave Hrvatskih voda Zoran Đuroković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Kakva će sad obećanja izreći, uskoro ćemo saznati, no jasno je da sve što se radi po pitanju obrane od poplave grada Karlovca nije dovoljno, a posebno ne zadovoljava dinamika cijelog zahvata.

Situacija nije optimistična ni na rijeci Kupi koja je u Karlovcu narasla na 766 centimetara i svi opravdano strahuju od novih oborina koje bi mogle donijeti pravu katastrofu.

  • POGLEDAJTE VIDEO…

    KAportal.hr

  • Odgovori