KAportal VIDEO: Politički rat trese Hrvatsku - pljušte optužbe za mito i trgovinu mandatima | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Politički rat trese Hrvatsku – pljušte optužbe za mito i trgovinu mandatima

Vruće su linije hrvatskih političara kako se približava utorak odluke. Poput deja vua – MOST ponovno proziva za političku trgovinu mandatima. Oporba kalkulira sa svojim pozicijama, a premijer Andrej Plenković uvjeren da će sljedeći tjedan obilježiti njegova pobjeda.

Runtić je policiji prijavio pokušaj kupovanja njegovog glasa. On i vodstvo MOST-a tvrde da su mu je HDZ nudio deblokadu računa, rješevanje financijskih problema ali i promjene Ovršnog Zakona što je inače jedan od Runtićevih glavnih političkih ciljeva. Sve navodno u zamjenu za potporu Vladi u Saboru.

“Bilo tko od njih bilo kada je mogao meni u zadnjih 6 mjeseci pristupiti i reći ‘ajmo Runtiću vidjeti te, te tvoje ideje’, ali ne… To se sada nudi. Ja trebam dati potpise neke da bih dobio i to. Ali ja ne patim na materijalne stvari, mene se ne može kupiti materijalnim stvarima”, izjavio je Hrvoje Runtić.

 • Kao posrednika koji je navodno je njegovom ocu prenio ovu ponudu MOST-ovci Runtić i Petrov imenuju vinkovačkog člana HDZ-a Dragu Veselčića. On pak tvrdi da su optužbe lažne. Uvjerava da je dugogodišnji prijetelj s Runtićevim ocem te da su u subotu njihove obitelji samo našle na kavi.

  “U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora – što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti – a da se ticalo aktualne političke situacije”, tvrdi Drago Veselčić.

  No MOST tvrdi da je pokušaj kupovanja njihovog zastupnika bio konkretan.

  “Ponuđeno mu je rješavanje financijskih problema njega i njegove supruge u zamjenu da ne glasa protiv ministra Marića. Oni su nama najavili rat a mi njima najavljujemo rat rat protiv kriminala”, kazao je saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja.

  HNS optužbe i sukob MOST-a i HDZ-a doživljava degutantnim.

  “HDZ nastavlja po svom, a MOST koji je dva puta izabrao HDZ za svoje strateške partnere sada glumi svetu kravu”, smatra predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

  A premijer Plenković je uvjeren da će sljedeći tjedan u Saboru odnijeti pobjedu i složiti novu većinu:  “Ne vidim po kojoj bi to računici oporba mogla imati 76 glasova.”

  Za smjenu Petrova glasove je skupio. No sve druge i dalje je čini se, unatoč njegovoj opuštenosti, prilično neizvjesno.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori