KAportal VIDEO: Po neovisnosti pravosuđa od Hrvatske bolji i Mozambik! Ministar se ne slaže - nisu mu jasni parametri | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Po neovisnosti pravosuđa od Hrvatske bolji i Mozambik! Ministar se ne slaže – nisu mu jasni parametri

Neučinkovitost pravnog sustava, opterećnost birokracijom i loše stanje na tržištu rada slabe su točke hrvatske konkurentnosti.

Među 140 svjetskih gospodarstava hrvatsko se našlo na 68 mjestu. Kada je riječ o makro ekonomskoj stabilnosti našli smo se na 106. mjestu. Na predzadnjem mjestu smo u jednostavnosti zapošljavanja stranih radnnika. A na začelju smo  i kada je riječ o učinkovitosti pravnog sustava i neovisnosti sudova.

Tu je od nas bolji i Mozambik.

“Nisu mi jasni parametri kako se do toga došlo, mi smo pri ulasku u EU mijenjali i Ustav da omogučimo transparentnost. Mi smo dosegli veliku razinu neovisnoti i ne znam koji su to parametri, ali hrvatsko pravosuđe je neovisno”. kaže ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

  • Iz Hrvatske udruge poslodavaca poručuju ovo je dokaz da jako sporo napredujemo.

    “Sučavamo se s nedostakom radne snege i aludirao bi na to što su u tražili i sidnikati i predstavnici poslodavaca da se rastereti rad i da radnici mogu primiti veću plaću”, ističe Petar Šimić, potpredsjednik HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika.

    No nije sve tako crno- konkurentske prednosti su nam stupanj  elektrifikacije i opskrbljenost pitkom vodom.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori