KAportal VIDEO Ministar državne imovine: Objavit ćemo popis povlaštenika koji su kupovali stanove za 5.000 eura, a ne plaćaju simbolične rate | Karlovački informativni web portal

VIDEO Ministar državne imovine: Objavit ćemo popis povlaštenika koji su kupovali stanove za 5.000 eura, a ne plaćaju simbolične rate

Otkako je ljetos na snagu stupio novi Zakon, koji ministru Goranu Mariću daje znatno veće ovlasti, čak 17 od ukupno 24 ugovora sklopljeno je s lokalnim HDZ-ovim čelnicima.

Domobranska vojarna u Sisku iz doba Austrougarske, iako oronula, nije zaboravljena. Za nekoliko godina ondjebi se trebao otvoriti znanstveno kulturni centar.

”Želimo također u ovoj zgradi smjestiti naše učenike tehničkih škola i za potrebe njihovih projekata program solarne energije, solarnih automobila gdje evo, svake godine održavamo utrku solarnih automobila”, tvrdi Ivo Žinić (HDZ), župan Sisačko- moslavački.

 • Zgrada u državnom vlasništvu, koja se prostire na oko 8 tisuća metara četvornih sutra će i službeno postati vlasništvo Sisačko-moslavačke županije.

  “Tko će bolje raspolagati državnom imovinom od ljudi koji tu žive? Centralizirano upravljanje državnom imovinom nije bilo dobro”, dodaje Žinić.

  Zato se država počela rješavati svojih nekretnina. No, slučajno ili ne, većinu njih darovala je upravo općinama ili gradovima gdje je HDZ na vlasti.

  Pa su tako od 14 lipnja otkako je novi Zakon o upravljanju državnom imovinom stupio na snagu – darovane ukupno 24 nekretnine. Od toga njih 17 dobili su HDZ-ovi čelnici, jednu HDZ-ov partner, jednu je primjerice dobio Grad Osijek na čijem je čelu nezavisni Ivica Vrkić, a tek tri nekretnine dodijeljene su mjestima čiji su čelnici iz oporbe.

  HDZ-ov predsjednik Udruge gradova, ujedno i gradonačelnik Zaprešića tvrdi da s ovim slučajem stranačka pripadnost nema veze.

  ”Lokalne samouprave koje imaju dobre pripremljene projekte, koji imaju viziju razvoja, koji su uporniji u onome što traže su i ti koji svojim rješenjima dođu prije do samoga zemljišta, ne bih ovdje rekao da je riječ o politikanstvu”, kaže Željko Turk iz redova HDZ-a.

  Upravo je i Zaprešiću odlukom ministra nedavno darovano zemljište u vrijednosti od nešto više od 725 tisuća kuna. Radovi su već počeli, a tri kilometra od središta Zaprešića, do kraja godine trebalo bi biti otvoreno sanitarno reciklažno dvorište.

  Gost RTL-a Danas bio je ministar državne imovine Goran Marić. 

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori