KAportal VIDEO: Kolike su plaće gradonačelnika - prvi put na jednom mjestu pogledajte podatke za sve gradove | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Kolike su plaće gradonačelnika – prvi put na jednom mjestu pogledajte podatke za sve gradove

Lokalni izbori su pred nama, a nakon njih bi, ako je vjerovati vladajućima MOST-u i HDZ-u, planirana velika reforma javne uprave.

Jedna od posljedica Plana bit će da u cijeloj Hrvatskoj činovnici za iste poslove primaju iste plaće.

Mi smo u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr provjerili kako je to danas.

Ekskluzivno objavljujemo podatke o neto plaćama gradonačelnika svih hrvatskih gradova, a možete ih vidjeti u priloženom dokumentu. Inače, rekorder živi u Svetom Ivanu Zelini, dok za četiri puta manju plaću radi gradonačelnik Vrgorca!

Plaće gradonačelnika by Matko Breber on Scribd

Također, u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr doznali smo i koliko se troši na plaće zaposlenika u gradskim upravama, a te podatke provjerite u ovom dokumentu.

Plaće službenika by Matko Breber on Scribd

 

  • 4 komentara

    1. Način kako je to učinjeno na RTL-u ogledan primjer manipulacije biračima. Sutra će vjerojatno mnogi koristiti ove podatke bez ikakvog saznanja o proračunu, načinima njegova punjenja , okolnostima koje uvjetuju prihodovnu stranu, načinima kao se troši proračunski novac, zakonskim odredbama.Što reći na sve ovo? I Novinarstvo je postalo jednim od čuda, iz Biblije.Prijevod vam netreba. Pogledajte dnevnik RTL-a.

    2. Koga briga, ionako im plaća nije glavni izvor prihoda.

    3. 11.644 kune bruto, to je preko 7 tisuća neto. Izgleda da svi imaju fakultete.

    Odgovori