KAportal VIDEO: Kako se zove mjesto kod Karlovca, idete li u Mahićno ili Mahično? Ni njegovi stanovnici ne znaju što bi vam rekli | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Kako se zove mjesto kod Karlovca, idete li u Mahićno ili Mahično? Ni njegovi stanovnici ne znaju što bi vam rekli

Postoji mjesto u kojem trebate vjerovati kad vam stanovnici kažu da ne znaju gdje se nalaze. Jer i na tabli na ulazu u grad stoje dva naziva. S jedne strane Mahično, s druge Mahićno. I internet je zbunjen. Piše da se ova osnovna škola Mahično nalazi u mjestu Mahićno, a u ulici- ponovno sa ‘č’ Mahično. Tu se ne zna tko pije, a tko plaća.

Ako pitamo stanovnike tog mjesta gdje se nalazimo, dobit ćemo različite odgovore. Neki će reć da smo u Mahičnom, neki da smo u Mahićnom, a neki ni sami nisu sigurni. A nisu sigrni ni o podrijetlu imena mjesta u kojem žive.

Na pošti u mjestu stoji adresa Mahično, no Wikipedia kaže da se ovo mjesto do 91. godine pisalo sa “ć” a nakon toga sa “č”.

  • Kao da pomutnja s kvačicama nije dovoljna, postoji i treći naziv mjesta – “Maićan“.

    I navigacije su zbunjene. Jedna piše sa č druga sa ć. Sreća da će i jedna i druga dovesti do iste lokacije. Jedno slovo ipak čini razliku. Nije isto završiti u Senju umjesto u Sinju iliu Sisku umjesto na Susku.

    RTL.hr

  • Odgovori