KAportal VIDEO: Istražili smo - koliko stoji prosječan odmor u Hrvatskoj, a koliko u inozemstvu? | Karlovački informativni web portal

Ništa jeftinije nije ni na ostatku Jadrana. Šest noćenja u hotelu s tri zvijezdice u Zadru košta 4600 kuna, u Makarskoj 4157 kuna, dok ćete u Šibeniku samo za jednu noć izdvojiti 240 eura.

Hrvatima je Jadran prvi izbor, no izvan granica postoje i jeftiniji aranžmani. Šest dana Istanbula nudi se već za 366 eura. Cijena odmora u Maroku varira ovisno o broju noćenja. Tunis se kreće od 1500 do maksimalno 2700 kuna tjedno. Grčka i Malta apsolutni su hit, charteri za Kretu su rasprodani.

“Radi se o tome da su cijene za Mediteran izuzetno povoljne. Cijena za hotel 2 zvijezdice, noćenje s doručkom kreće se od 1990 kn plus taksa”, otkriva izvršni direktor prodaje u Atlas turističkoj agenciji Ivan Rukavina.

Tjedana dana u hotelu s 3 zvijezdice na Kreti skuplje je 300 kuna nego isto toliko na otoku Ugljanu.

“To je možda teško uspoređivati. Vi imate u Hrvatskoj diverzificiranu ponudu i od veoma jeftinih smještaja do ekskluzivnih hotela s pet zvjezdica, vila koje su jako skupe. Teško je to usporedti, međutim, Hrvatska se ne smatra skupom destinacijom pa se ne moramo brinuti”, kaže predsjednik Udruge putničkih agencija Hrvatske Boris Žgomba.

Strancima Hrvatska nije skupa, a postane li domaćima još skuplja uvijek se mogu okrenuti drugim jeftinijim destinacijama.

Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori