KAportal VIDEO Policajci iz MUP-ovog sustava krali podatke: Uhićena glasnogovornica karlovačke policije, na vrhu bande "kralj Roma" | Karlovački informativni web portal

VIDEO Policajci iz MUP-ovog sustava krali podatke: Uhićena glasnogovornica karlovačke policije, na vrhu bande “kralj Roma”

Diljem zemlje od srijede ujutro traje velika policijska akcija. Tridesetak osoba, među kojima ima i policajaca, sumnjiči se da su obavljali određene poslove za opasne kriminalne skupine iz Srbije i Crne Gore. U sklopu velike akcije tijekom koje je razbijena kriminalna skupina koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi policija je pretresla i jednu kuću na zagrebačkom Kozari boku.

Malo je službenih informacija, a na ispitivanja svakog trenutka stižu policijski kombiji koji dovoze osumnjičene. Među uhićenima je velik broj policajaca.  Kako javlja naša reporterka Ivana Ivanda Rožić, riječ je o dvije grupe korumpiranih policajaca koji su za oko tisuću i više eura u policijskom sustavu MUP-a tražili informacije, odnosno podatke o osobama rođenima u Hrvatskoj, a koji žive u Republici Srbiji. Potom su, na temelju tih podataka, izrađivali lažne, odnosno originalne dokumente s krivotvorenim fotografijama. Ti su dokumenti potom išli prema osobama iz kriminalnih grupa iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nisu sve osobe dostupne hrvatskom pravosuđu.

Šef bande predsjednik Vijeća romskih udruga?

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o kući Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka, ujedno i predsjednika Vijeća romskih udruga Hrvatske, za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

 • Ime Nusreta Seferovića otprije je poznato u policijskim krugovima. U dvorište njegove kuće je prije tri godine tijekom noći bačena bomba. Bilo je to u gluho doba noći kada se kući nalazilo više desetaka ljudi.

  Kako doznajemo, jedan od uhićenih je Jasmin Osmandžiković iz Slavonskog Broda s čijim smo odvjetnikom razgovarali. Za sada se brani šutnjom, kazao je njegov odvjetnik te poručio kako još uvijek ne zna na čemu se temelji zahtjev za provođenje isprave. Doznao je tek kako se njegovog branjenika sumnjiči za krivotvorenje službenih isprava u sklopu kriminalne organizacije.

  Prema neslužbenim informacijama, u akciji je privedeno više policijskih službenika, a među njima je i Senka Staroveški, i službenica za odnose s javnošću Karlovačke policije.

  Policija i USKOK o akciji se još nisu službeno oglasili, no oglasio se ministar unutarnjih poslova.

  “Ja čestitam policiji na odlično obavljenom poslu, koliko sam informiran ima i ljudi koji su dio policijskog sustava među uhićenima, ali to je samo potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova”, poručio je ministar Davor Božinović.

  RTL.hr

 • Odgovori