KAportal VIDEO: Bespomoćni otac objavio snimku maltretiranja u vrtiću: Kažnjavala je djecu i nanosila fizičku bol | Karlovački informativni web portal

VIDEO: Bespomoćni otac objavio snimku maltretiranja u vrtiću: Kažnjavala je djecu i nanosila fizičku bol

Bespomoćni otac objavio je snimku na kojoj se vidi kako jedna od odgajateljica u sarajevskom vrtiću maltretira njegovog sina.

Zbog incidenta su tužili odgajateljicu, no bezuspješno jer su im rekli da nemaju dovoljno dokaza. Iako je njegovo dijete dobro, roditelj Zejd Šoto odlučio je podijeliti snimku zato što su i druga djeca izložena riziku, prenosi Klix.ba.

Vođeni strogim kriterijima, roditelji su odabrali sarajevski vrtić između ostalog jer je ravnateljica vrtića njihova poznanica. Zadovoljni uvjetima, osobljem i svim sadržajima, apsolutno puni pozitivnih očekivanja, vjerovali su u dobar izbor.

 • “Bez obzira na to što je naše dijete stalno bilo protiv odlazaka u vrtić, smatrali smo da nema ništa neuobičajeno i loše u tome. Pa svako dijete prođe tu fazu. Može trajati i mjesecima, govorili su. Onda je odjednom nestala direktorica, nismo znali zašto, a s njom i jedna od teta koje su radile s djecom. Počela je neka ružna kampanja o lošim uvjetima u vrtiću putem nekih medija i slično. Loš osjećaj, mada smo mi svjedoci da je sve bilo kako smo željeli. Dijete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana”, napisao je Šoto na Facebooku uz objavu videa.

  Što se događalo u vrtiću saznao je kada je dobio poziv iz vrtića nakon odlaska odgajateljice i direktorice, a tada je vidio užasnu snimku na kojoj teta maltretira njegovog sina. Doznao je kako je direktorica štitila odgajateljicu te da su obje zbog toga dobile otkaz.

  Slučaj se dogodio 2016. godine, a kako saznaje Klix.ba odgajateljica i dalje radi s djecom u drugom vrtiću na ugovor od tri mjeseca, a trenutno je na bolovanju. U tom vrtiću pak tvrde da nisu znali o incidentu.

  Nakon što je vidio nadzorne snimke kontaktirao je odgajateljicu koja je odbacila svu odgovornost. Slučaj je prijavio policiji i tužiteljstvu, a odgajateljica je uzvratila prijavom zbog navodnih prijetnji.

  “Ja sam tražio od policije i Tužilaštva da je oni kazne, zaštite djecu od takvih učitelja i odgajatelja. Potrudio sam se biti legalista, dobar građanin i bla bla. Saznao sam da ima podršku da dobije posao u državnoj ustanovi i slično. Nismo se mnogo obazirali, davali smo izjave, išli u institucije i trudili se, nudili, predlagali da za dokaz odgovarajući stručnjaci pregledaju i razgovaraju s djetetom i drugom djecom koju je raznim metodama kažnjavala i nanosila im fizičku bol. Saznali smo još toga od druge djece i roditelja”, otkrio je Šoto.

  U dvije godine tužiteljstvo Kantona Sarajevo promijenilo je tri tužitelja da bi slučaj na kraju bio odbačen jer nisu prihvatili snimku nadzorne kamere i izjave kao dokaz.

  Jedino što je ovom bespomoćnom ocu ostalo je upozoriti druge roditelje da paze kome ostavljaju svoju djecu i da slušaju što im ona govore.

   

 • Odgovori