KAportal Veterani okupljeni u Udruzi Rebels obilježili 28. obljetnicu osnutka postrojbe i prisjetili se poginulih suboraca | Karlovački informativni web portal

Veterani okupljeni u Udruzi Rebels obilježili 28. obljetnicu osnutka postrojbe i prisjetili se poginulih suboraca

foto FB Udruge veterana Rebels

Udruga veterana Satnije Rebels jučer je obilježila 28. obljetnicu osnutka svoje postrojbe, 2. bojne 110. brigade ZNG/HV.

Veterani su se prisjetili poginulih suboraca i svih onih koji više nisu među nama, pa su im odali počast u Ilovačkoj šumi gdje je postrojba osnovana i od kuda su krenuli braniti svoj grad i domovinu, a kasnije i na spomen obilježjima na Trgu hrvatskih branitelja i na Turnju.

– Temeljem zapovijedi zapovjedništva 110 brigade ZNG 7. kolovoza 1991. donesena je zapovijed o mobilizaciji 2 bojne 110 brigade ZNG. 13. kolovoza započelo je okupljanje vojnih obveznika na pristoru nogometnog stadiona NK Ilovac koji su odmah upućeni na prve linije obrane Topuskog, Lasinje i Slunjskih brda. Postrojba je prošla sva ratišta u obrani Karlovca, rečeno je na okupljanju.

  • Od osnutka 13. kolovoza 1991. do demobilizacije 31. listopada 1992., u postrojbi je poginulo 26 njezinih pripadnika, 6 ih je poginulo u drugim postrojbama i 4 ih je umrlo tijekom Domovinskog rata.

    KAportal.hr

  • Odgovori