KAportal Šok i nevjerica u Veslačkom klubu Korana - ukraden čamac i vanbrodski motor, upitna daljnja kvalitetna priprema veslača | Karlovački informativni web portal

Šok i nevjerica u Veslačkom klubu Korana – ukraden čamac i vanbrodski motor, upitna daljnja kvalitetna priprema veslača

U noći s 12. na 13. lipnja nepoznati počinitelj je oštetio Veslački klub Korana ukravši s klupskog glisera vanbrodski motor marke Honda i čamac koji je kasnije pronađen nizvodno uz rijeku Kupu sa znatno oštećenim dnom. Materijalna šteta iznosi oko 50.000 kuna.

Za VK Koranu čije je veslačka natjecateljska sezona još u tijeku ovo znači i probleme u pripremi veslača. Odgovor smo potražili kod predsjednika VK Korana Brune Rogića:

– Rekao bih kad te sreća neće, pa neće… Eto, to je nažalost tako – ogorčen je g. Rogić te nastavlja: – Jednostavno rečeno, da bi trener mogao nesmetano i dalje voditi trening s veslačima na vodi, mora biti u čamcu i pratiti njihovo veslanje. Ovime mu je to onemogućeno i samom tim je kvalitetni nastavak priprema veslača u sezoni koja je još u tijeku onemogućen. Na primjer, ovaj vikend veslaju na Bledu a 1. srpnja imamo našu tradicionalnu veslačku regatu na Kupi. Potom, 6. i 7. srpnja je prvenstvo Hrvatske za juniore a poznato je da je zadnjih godina naš klub vodeći u juniorskom veslanju. Do konca prvog dijela sezone ostaje još jedna kup regata i pauza do jeseni. Hoću reći da se nastali problem ne može tek tako otkloniti jer je za nas skup. Ne sjedimo skrštenih ruku već radimo na tome. Nastojat ćemo privremeno posuditi čamac i motor kako bi barem prije ljeta završili natjecateljsku sezonu. Potom, do jeseni moramo riješiti nabavku novog čamca jer postojeći više nije za uporabu. Vanbrodski motor, također.

  • – Popravak čamca kojega smo pronašli nizvodno uz Kupu bio bi vrlo skup i pitanje je koliko bi on takav dugo trajao. Za naš klub je oko 50 tisuća kuna jako puno s obzirom da još otplaćujemo kredit za novi hangar, a i imamo ostalih redovitih obveza. Naš objekt i kompletan plovni park su osigurani ali sve što je na vodi osiguravajuće društvo ne osigurava. Nemamo taj novac i pitanje je kako do njega doći. Obratit ćemo se svakako za pomoć u pronalaženju rješenja krovnim sportskim asocijacijama grada i županije. Ovim putem pozivam i sponzore koji su nam voljni pomoći da nam pomognu a mi ćemo im se svakako znati odužiti – kaže na kraju Bruno Rogić, predsjednik veslača Korane.

    KAŠonline

  • Jedan komentar

    1. Lopov stvarno ne bira. Rekao bi čovjek, možda krade od bogatih pa ti je nekako lakše, ali kad ukrade od sportaša… Sretno vam bilo. Nadam se da ćete ih ipak pronaći.

    Odgovori