KAportal Veliki problem s vodoopskrbom na Jamadolu - pucaju cijevi zbog "hidrauličkih udara", radnici na terenu otklanjaju kvarove | Karlovački informativni web portal

Veliki problem s vodoopskrbom na Jamadolu – pucaju cijevi zbog “hidrauličkih udara”, radnici na terenu otklanjaju kvarove

foto ilustracija

Karlovačko naselje Jamadol, odnosno njegovi stanovnici proteklih dana imaju velike poteškoće u isporuci pitke vode, a kako nam javljaju iz Vodovoda i kanalizacije, uslijedio je niz kvarova na sustavu vodoopskrbe.

– Razlog ovakvih kvarova je dotrajalost sustava. Pretežno je građen 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedan dio mreže obnovljen je 2004. godine, no i pored toga, radovi na vodoopskrbnoj mreži šireg područja izazivaju hidrauličke udare, kažu nam u Vodovodu.

Kako su objasnili iz gradske tvrtke, posljedica tih udara su pucanja na sekundarnim dijelovima mreže. S navedenom problematikom upoznali su predsjednika Vijeća Gradske četvrti Luščić – Jamadol te će uskoro održati sastanak sa svim zainteresiranim stanarima.

Naime, posljednje u nizu puknuća  dogodilo se danas u dva navrata. U Vodovodu kažu da je sanacija u tijeku, a normalizaciju vodoopskrbe očekujemo u popodnevnim satima.

– U svim ovakvim slučajevima trudimo se reagirati u najkraćem mogućem roku kako bi prekid isporuke vode trajao što kraće. Zahvaljujemo korisnicima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju. Starost mreže i količina puknuća/kvarova bili su temelj za projektiranje novog sustava vodoopskrbe za cijelo naselje. Obnova vodoopskrbne mreže te izgradnja sustava javne odvodnje realizirat će se kroz EU projekt Aglomeracija Karlovac – Duga Resa, objasnili su još u Vodovodu.

 • KAportal.hr

   

 • 2 komentara

  1. Tko su ti stručnjaci u Vodovodu koji pričaju ove gluposti. Pa nije vodovod promjera 100 mm od salonita tlačni cjevovod hidroelektrane. Na Jamadolu je problem jasan već godinama. Tri godine im puca vodovodna cijev od groblja jamadol do zavoja iza Mandića. Jednostavno je jasno da je cijev trula ko sito da da ta krpanja uzrokuju podmazivanje gline oko cijevi koja se opet pomakne i pukne jer je tlak u mreži puno veći od 6bara. Jasno je da je kad imaju puno vodospremu tlak i kad guraju vodu nedjeljom tlak u mreži preko 12 bara.
   Obavezno izmijeniti kompletnu cijev i na brdu postaviti reducir ventil.
   Moliti Boga da cijev promjera 500 mm sa druge strane ceste ne pukne uslijed ovih kopanja u blizini.

   Pred tri -četiri godine u zimi se voda koja je curila na vrhu brda iz cjevovoda smrzavala ispod asfalta pa je kompletna cesta bila valovita, a nakon zime se raspala.
   Da podsjetim ekipu iz vodovoda vezano za hidrauliku koju su izgleda zaboravili:
   https://www.grad.unizg.hr/_download/repository/V09-Vodni_udar.pdf

  2. Laprdanje iz vodovoda i kanalizacije. A kvaliteta vode?

  Odgovori