KAportal Večeras u šancu ispod promenade "Bitka za Karlovac" - organizatori pozivaju da nakon što su pali Englezi, padaju i Turci! | Karlovački informativni web portal

Večeras u šancu ispod promenade “Bitka za Karlovac” – organizatori pozivaju da nakon što su pali Englezi, padaju i Turci!

Večeras nas očekuje i jedan od atraktivnijih događaja obilježavanja Dana grada Karlovca – “Bitka za Karlovac”. U 19 sati u Šancu (kod spomenika antifašističkoj borbi) u organizaciji udruge Bratstvo sv. Mihovila, bit će prikazana prva izvedba bitke, za koju se organizatori nadaju da će s vremenom postati i novi atraktivan turistički proizvod u gradu na četiri rijeke.

Svojevrsnu najavu mogli smo vidjeti ove godine na Sajmu vlastelinstva i svi se slažu da je bilo zanimljivo i atraktivno, a sada se bitka s Turcima seli sa Starog grada Dubovca u karlovačke šančeve. Uz atraktivnu kostimografiju, ali i vjerne replike oružja i opreme koju izrađuje Karlovčanin Pavle Butolen čija je viteška oprema hit diljem svijeta, nesumnjivo će biti vrlo interesantno pogledati ovaj drevni sukob.

Već od podneva bit će postavljen i karlovački vojni tabor, kao i štandovi sa zanimljivim predmetima srednjovjekovne tematike.

  • KAportal.hr

  • Odgovori