KAportal Večeras u 18 sati u karlovačkoj knjižnici druženje s laureatima 55. Goranovog proljeća | Karlovački informativni web portal

Večeras u 18 sati u karlovačkoj knjižnici druženje s laureatima 55. Goranovog proljeća

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića večeras u 18 sati održat će se druženje s laureatima 55. Goranovog proljeća. Ovogodišnji laureati najuglednije hrvatske pjesničke nagrade su akademik Tonko Maroević (Goranov vijenac) i Marija Dejanović, studentica Filozofskoga fakulteta u Zagrebu (Goran za mlade pjesnike), koju je karlovačka publika već imala prilike upoznati na “Kulturnim večerima kod Putnika”.

Goranovo proljeće najstarija je i najvažnija pjesnička manifestacija utemeljena 1964. godine u spomen na velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića. Održava se svake godine na dan pjesnikova rođenja, 21. ožujka, u njegovom rodnom Lukovdolu. Nagrade Goranovog proljeća su Goranov vijenac, utemeljena 1971. godine, i Goran za mlade pjesnike, utemeljena 1977. godine. Potonjom se nastoji stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i u svim prostorima na kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku te se dobitniku objavljuje prva zbirka pjesama.

KAportal.hr

  • Odgovori