KAportal Sve spremno za vatreni spektakl na Kupi - u četvrtak Ivanjski krijesovi i koncert Songkillersa | Karlovački informativni web portal

Sve spremno za vatreni spektakl na Kupi – u četvrtak Ivanjski krijesovi i koncert Songkillersa

DSCF9823Sve je spremno za Ivanjske krijesove, spektakularnu manifestaciju vatre i vode, čija je tradicija u gradu na četiri rijeke stara više od 200 godina. I ove godine okupit će se na obalama Kupe mještani Banije i Gaze, ali i ostali Karlovčani te sve brojniji posjetitelji iz drugih gradova, koje uz tradicijska nadmetanja očekuje i puno urbane zabave na mostu, obje obale, ali i kasnije na košarkaškom igralištu u Šancu.

Sve će početi, također prema tradiciji, nogometnom utakmicom između dva kvarta, ali ovog puta bit će tu i dodatnih zanimljivosti. Tako će u 15.45 zbivanja na stadionu NK Radnika na Gazi otvoriti nastup Plesnog kluba CasaBlanka, potom će se predstaviti nogometašice ŽNK 4 rijeke u 16 sati, a u 18 sati je utakmica Banija-Gaza.

U 20 sati povlačenjem užeta na sredini mosta počinje središnja manifestacija. Uslijedit će brojni nastupi uličnih zabavljača (žonglera vatrom, hodača na štulama…) koji će animirati publiku sve do 22 sata, a istovremeno će biti i svirki – na Gazi će svirati Strings Band kod parkirališta ispred bivše tiskare te zagrebački duet Martina i Hrvoje ispred Caffe bara Amazona, dok će na Baniji publiku zabavljati bend Happiness ispred restorana Kupa.

  • U 21.40 gorjet će baklje na obje strane Kupe, a točno u 22 sata upalit će se krijesovi, i to uz spektakularan vatromet nad rijekom.

    Zabava će se na Baniji i Gazi, dakako, nastaviti do kasno u noć, a mnogi će pohitati i prema košarkaškom igralištu Šanac, gdje u 22,30 počinje besplatan koncert popularnih Songkillersa i Nikole Marjanovića, koji su u posljednjih godinu dana brojnim hitovima zauzeli vrhove hrvatskih glazbenih top lista.

    Najbolja vijest je da je trenutačna prognoza iznimno dobra – ćudljivo i promjenjivo vrijeme ne može garantirati stopostotnu točnost tri dana ranije, ali kako sada stvari stoje – četvrtak će biti topao, sunčan i bez kapi kiše!

    KAportal.hr

  • Odgovori