KAportal "Vatreni pozdrav ljetu" - Banija i Gaza u iščekivanju Ivanjskog krijesa, za građane i koncert Psihomodo Popa | Karlovački informativni web portal

“Vatreni pozdrav ljetu” – Banija i Gaza u iščekivanju Ivanjskog krijesa, za građane i koncert Psihomodo Popa

Najstarija, najdugovječnija a mnogima i najomiljenija karlovačka manifestacija, svakako je Ivanjski krijes. Još daleke daleke 1779. godine prvi puta su Gažani krijesom na obali uputili “vatreni pozdrav ljetu”, s vremenom su počeli krijesove paliti i na obali Banije, a u novije vrijeme sve je preraslo u veliku turističko-zabavnu manifestaciju koja svake godine na obali Kupe okuplja desetak tisuća ljudi.

I ove godine, u petak 23. lipnja, Banijanci i Gažani ogledat će se prvo u nogometu, a potom u 20 sati na središtu mosta povlačenjem užeta započeti ovu tradicionalnu manifestaciju. Sve do 22 sata posjetiteljima će moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, uličnim zabavljačima i kulturno-zabavnim programima, a onda slijedi spektakularan vatromet i paljenje krijesova. Čiji će biti veći, ljepši, dugotrajniji….pričat će se još danima, a i ove godine nakon vatrometa  i paljenja krijesova slijedi rock koncert za građane.

Ovog puta gost je Psihomodo Pop, a koncert će se održati u Šancu i biti i svojevrsna najava mnogobrojnih događanja koja nas očekuju uz proslavu Dana grada Karlovca.

  • KAportal.hr

  • Odgovori