KAportal Vatreni iz Donjeg Zvečaja: Dugorešanin Tin Vukmanić debitirao za nogometnu U19 reprezentaciju protiv Italije | Karlovački informativni web portal

Vatreni iz Donjeg Zvečaja: Dugorešanin Tin Vukmanić debitirao za nogometnu U19 reprezentaciju protiv Italije

Tin Vukmanić – na slici lijevo

Nogomet u Karlovačkoj županiji teško da je ikada u svojoj povijesti bio na nižim granama. Karlovac 1919 kao najbolji županijski klub već nekoliko godina tavori u MŽNL Središte, četvrtom rangu natjecanja, ove godine pridružio im se i Slunj, a svi ostali ne mogu dalje od županijske razine. Među tim ostalima je i Duga Resa 1929, ali dugoreški ljubitelji nogometa ipak se ovih dana mogu nečime i pohvaliti. Naime, nadareni mladi Dugorešanin Tin Vukmanić debitirao je jučer u hrvatskoj U19 reprezentaciji koju vodi proslavljeni “Vatreni” Robert Jarni, i to u ogledu protiv vršnjaka Italije odigranom u Zadru.

Vukmanić je igrao u pionirima NK Karlovca 1919, nakon čega je prošao

foto: Facebook Public

mlade selekcije zagrebačkog Dinama, a ove godine doživljava sjajan uzlet ne samo u svojoj generaciji, već i u seniorskoj konkurenciji, jer je dobio prigodu u dresu zaprešićkog Intera i sa 18 godina starosti odradio prvoligaški debi. I ne samo debi, već je u sve četiri dosadašnje utakmice dobio priliku – svaki puta ulazio je s klupe, no za do jučer gotovo anonimnog igrača i to je lijep uspjeh. Na prvoligaškom startu protiv Cibalije dobio je 19 minuta, u drugom kolu protiv Hajduka igrao je punih 45, odnosno cijelo drugo poluvrijeme, u trećem je kolu protiv Slaven Belupa ušao tek u samoj završnici, dok je proteklog vikenda protiv Rudeša dobio 15 minuta i upisao prvu prvoligašku asistenciju pa ne treba čuditi ako će prigoda biti i još više.

  • Što se tiče reprezentativnog debija, u lijepoj atmosferi na zadarskim Stanovima reprezentacija Italije ipak je bila bolja i slavila rezultatom 2:0. Vukmanić je startao u prvih 11 i bio zaslužan za najbolju prigodu naših mladića na susretu – u 42. minuti izborio je jedanaesterac, no Sandro Kulenović, inače igrač talijanskog Juventusa, pucao je visoko preko gola.

    Na mladića je s razlogom ponosna cijela Duga Resa, a dakako i obitelj Vukmanić, inače poznati ugostitelji, vlasnici Restorana DP i Mrežničke kuće u Donjem Zvečaju.

    KAŠonline

  • Odgovori