KAportal Vizualni umjetnik Vanja Vikalo gost Karlovca - otvara izložbu u ZILIK-u, vodi radionicu, izrađuje mural u Zvijezdi... | Karlovački informativni web portal

Vizualni umjetnik Vanja Vikalo gost Karlovca – otvara izložbu u ZILIK-u, vodi radionicu, izrađuje mural u Zvijezdi…

Vizualni umjetnik Vanja Vikalo Linnch od četvrtka je gost Karlovca, u okviru programa “404 – still Not Found”, koji kroz projekt “Nova kultura_Hibridni grad .017.” provodi karlovačka udruga KA-MATRIX. U sklopu gostovanja u Karlovcu, predstavit će se izložbom “Third Eye Crying”, radionicom ulične umjetnosti i “artist talkom”.

Izložba “Third Eye Crying” bit će otvorena u Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici u četvrtak u 19 sati. Riječ je o seriji digitalnih ilustracija rađenih tehnikom sitotiska. Ilustracije se bave kritikom društva uvijenom u crni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komunikaciju s promatračem provocirajući reakciju. Vikalo se poigrava percepcijom promatrača stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na roller coasteru. Ilustracije su reakcija na apsurdno ponašanje modernog čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, priroda ili sve ono što mu se nađe na putu.

Vikalo će tijekom svog dolaska predstaviti svoj rad i kroz artist-talk (Infoshop, MUZA, Haulikova 22, 1.kat, petak, 17.3. 19:00 sati) i radionicu ulične umjetnosti koja će se sastojati od razrade koncepta i korištenja različitih tehnika (aerosol, akrilik, stencil i sl.). Za vrijeme rezidencije u Karlovcu će napraviti mural u užem gradskom središtu na nekom od neiskorištenih javnih prostora.

  • KAportal.hr

  • Odgovori