KAportal UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!Monstruozni napad u Zaprešiću: Krvava kujica nađena ispred ambulante u Zaprešiću. Silovana je | Karlovački informativni web portal

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!Monstruozni napad u Zaprešiću: Krvava kujica nađena ispred ambulante u Zaprešiću. Silovana je

Udruga za pomoć životinjama “Smiješak za dom”

Zločin kao iz najgore noćne more dogodio se u Zaprešiću, a žrtva je nesretna kujica pekinezerica. Pronađena je u stravičnom zdravstvenom stanju s teškim ozljedama vagine ispred veterinarske ambulante.

“Pregledom smo utvrdili ozljede stijenke stidnice. Riječ je o oštroj porezotini dugačkoj oko pet centimetara i dosta dubokoj, pa smo pod lokalnom anestezijom napravili zahvat. Teško je reći kako su te ozljede nastale, ali je nedvojbeno da je zlostavljana s obzirom da se rana nalazila u unutarnjoj stijenki stidnice”, kazao je za Vijesti.hr, dr. med. vet. Tomislav Šegota.

Dodao je i kako je imala i manju ozljedu na glavi kao i još jednu ranu s gornje strane stidnice, no upravo ova unutarnja ozljeda je alarmantna.

Upitali smo ga i je li moguće da bi joj takve ozljede mogao nanijeti veći pas, na što je doktor Šegota odgovorio:

“Ne, nije pas u pitanju. Postoje elementi zlostavljanja i to najvjerojatnije nekim predmetom s obzirom na ozljedu.”

 • Nazvali smo i volonterke Udruge za pomoć životinjama ‘Smiješak za dom’.

  “Još sa sigurnošću ne možemo reći što se točno dogodilo, a ono na što sumnjamo teško mi je i pomisliti, a kamoli izgovoriti. Iako sve ukazuje na to (op.a. silovanje), još nemamo službenu potvrdu. Puno je krvi bilo kada je pronađena i isprva smo pomislili da ju je možda auto udario, ali onda smo ostali u šoku kada smo vidjeli te rane”, kazala je za Vijesti.hr volonterka, Vlasta Srebrić.

  “Pronađena je u subotu ispred veterinarske stanice u Zaprešiću, ali je bilo toliko krvi da smo je, nakon što joj je ondje ukazana pomoć morali još voziti na veterinu u Zagreb. Dakle, ona je ciljano ostavljena ondje”, dodala je.

  Darka Šop Mraković, također volonterka Udruge, ispričala je: “Čekamo snimku videonadzora da vidimo tko ju je ondje ostavio, a onda ćemo snimku predati policiji. Naravno, osoba koja ju je ostavila ispred ambulante možda i nema veze s njom već ju je našla tako krvavu i ostavila ondje. Veterinari su joj morali šivati taj dio, a natučena joj je i nogica. Isprva uopće nije mogla stati na nogice, ali se sad oporavlja kod privremene udomiteljice. Fizički je puno bolje i može stati na noge iako još šepa na ovu koja joj je ozlijeđena. Stanje joj je psihički još uvijek dosta loše iako se i tu situacija polako popravlja.

  “Ona je stara oko pet godina i teška oko osam kilograma. Nije kastrirana, jako je mršava i imala je buhe. Sve to ukazuje da je živjela u jako lošim uvjetima”, kaže Šop Mraković.

  Volonterke ističu kako se jako puno ljudi odazvalo i financijski pomoglo liječenju nesretne pekinezerice. Zasad je privremeno udomljena, ali još za nju traže stalni smještaj i nekoga tko bi joj pružio ljubav i toplinu.

  RTL.hr

 • Odgovori