KAportal Utvrđen nesrazmjer u imovini zamjenice župana Martine Furdek Hajdin - Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak | Karlovački informativni web portal

Utvrđen nesrazmjer u imovini zamjenice župana Martine Furdek Hajdin – Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak

foto KAportal/PIXELL

Iako je još u lipnju 2019. godine Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dužnosnice Martine Furdek-Hajdin, zamjenice župana Karlovačke županije, javnost je o tome saznala tek sada. Naime, kako je navedeno u odluci, razlog za pokretanja postupka protiv Jelićeve zamjenice leži u kršenju odredbi članka 8. i 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koja proizlazi iz nesklada između imovine prijavljene u Izvješću o imovinskom stanju dužnosnika i stanja imovine pribavljenih iz podataka od nadležnih tijela.

U postupku redovite provjere podataka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je nesklad, odnosno nerazmjer između prijavljenih i prikupljenih podataka o imovinskom stanju zamjenice župana Martine Furdek Hajdin, i to u pogledu propusta navođenja ukupne površine nekretnine upisane u k.o. Vrbovsko te nenavođenja nekretnina upisanih u k.o. Bukovje, br. i to šume Polovićka u Mihalić Selu, površine 620 čhv, i šume Grabrik u Mihalić Selu, površine 685 čhv.

Na utvrđeni nesklad u imovinskom stanju, Povjerenstvo je pozvalo dužnosnicu Martinu Furdek – Hajdin da se očituje i priloži odgovarajuću dokumentaciju i dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine s imovinom utvrđenom u postupku redovite provjere. Povjerenstvo u odluci pojašnjava kako u dostavljenom očitovanju zamjenica Furdek Hajdin navodi da je riječ o nenamjernom propustom te je u prilogu dostavila preslike izvadaka iz zemljišnih knjiga i prijepise posjedovnih listova za sporne nekretnine.

No, prema odluci Povjerenstva, dostavljenim očitovanjem nema odgovarajućih dokaza potrebnih za usklađivanje prijavljene imovine s utvrđenom imovinom te je stoga donesena odluka o pokretanju postupka protiv Martine Furdek – Hajdin.

Povjerenstvo za odlučivanje sukoba interesa potvrdilo je za KAportal da će navedeni predmet biti uvršten na dnevni red jedne od narednih sjednica radi donošenje meritorne odluke o kršenju odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Predviđena sankcija u ovom predmetu koju Povjerenstvo može izreći je obustava isplate dijela neto mjesečne plaće dužnosnice u iznosu od 2 tisuće do 40 tisuća kuna.

 • Aktualna dožupanica nije prva dužnosnica iz Karlovačke županije kojom se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Podsjetimo, prije nje je odlučivalo je li se u sukobu interesa nalazila dogradonačelnica Karlovca Marina Kolaković, mišljenje je li može koristiti potpore svojedobno je tražio i župan Ivan Vučić, dok je u dva navrata na sjednicama Povjerenstva bio predmet gradonačelnika Slunja Jure Katića.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. …strašno, strašno…jbš sve ostalo, ali ovo, ovako nečem, tome treba oštro stati na kraj, ja bih je osudio onako po hitnom postupku, prijeki sud, nema druge, koje atraktivno zemljište u kojoj atraktivnoj katastarskoj općini hihihi…

  2. “nenavođenja nekretnina upisanih u k.o. Bukovje, br. i to šume Polovićka u Mihalić Selu, površine 620 čhv, i šume Grabrik u Mihalić Selu, površine 685 čhv”. Povjerenstvo za sukob interesa. Pa ovo nije smiješno ovo je za plakati. Dajte lepo prosim pokrite se ušima po glavi i ote spat. Tko Vas plaća štovana gospodo. Pa činite nam komediju u Gradu. Pa ovo lagano postaje sprdačina.
   Bljak.. pljuc..

  3. Mladi ubijaju kamatare i dilere po ulicama da bi obranili obitelji, a mi se bavimo ovime?

  4. Možda bi tu bilo dosta posla da se upita koliko je projekata naručeno i plaćeno od navedene gospođe, a večina nikad nije ugledala svjetlo dana. Možda bi gradski vijećnik (branitelj sustava)mogao tražiti spisak projekata sa vrijednostima svih onih koji nisu izvedeni ali su masno plaćeni. Dati ću dva primjera: bazen i garaža.
   Najbolje je da se i od bazena i od garaže odustalo jer politika je ……sve obećaju ali ništa ne rade.
   Još samo popis omiljenih dvorskih projektanata…..i svima će biti jasno o čemu se tu radi.
   Možda bi i Jurica mogao nešto o projektima Ilovca i Babine gore?

  5. Ma nebi se štel mešati jer gospođa nije umoćena u taj biznis, bila. Mislim da su za Ilovačku deponiju naručili i platili desetak razno raznih studija, te sanacija, te super sanacija te sanacija sanacije te podizanje za 13 m jer ju je gosp. Pač nakrko smećem u super kratkom roku. Nešto mi zvoni u uhu Rogoz i minus od milju kuna koju je on nadoknadio a gospodin Pač spičko, te balirka pa onda ne balirka pa onda zeleni otoci pa svašta nešto pa onda kupovina nove opreme i kamiona pa onda je trebal biti bankrot pa onda je trebal uletiti javno privatni Partner od gosp. Maradina i svašta nešto bla bla bla.. pa 300 000 tona smeća doveženo bez prateće dokumentacije EKO flor iz Jastrebarskog, pa Stdudija i za to a ona druga lokacije nova ogromna megalomanska e to je priča svih priča. Jedno desetak razno raznih studija samo recimo tri SUNO što je suludo ali eto prepisane i naplaćene. Pa onda Objedinjene uvjete radi druga tvrtka a sve do tada prva pa onda im sva ta dokumentacije nije relevantna jer je stara, jer se promijenio zakon o gospodarenju otpadom pa u maniri Maradina išle izmjene i dopune zakona pa svašta nešto pa onda Biser Studija na kraju umjesto na početku projekta veličanstvena Studija Isplativosti projekta za RCGO Babina Gora npr u jednom poglavlju mjere tereta su izražene u futama – prepisano iz neke engleske Studije radili Grci studiju a treba još geštetnerom napraviti 7 – 8 za još lokacija CGO a sad sjedi dragi moj i premili čitaoče popi apaurinček. Koštala je basnoslovnih 3 500 000 00 kun ili 7 kg zlatnih poluga.
   Stotine tisuća kuna potrošene i sa mi ljutimo na dragu bivšu Ministricu što je lanula pekatiće siromašnoj djeci i dala bogatoj. Ima nešto malo kuće, vikednice par stanova i sitno love a ovdje stalno kapa zato i tolika žal ili želja za vlašću. Sam zemeš hamper i turneš pod Kravicu.

  Odgovori