KAportal Usred ljeta Gradska toplana radi "punom parom", ali na održavanju - tijekom ljeta obnova 1,2 kilometra vrelovoda | Karlovački informativni web portal

Usred ljeta Gradska toplana radi “punom parom”, ali na održavanju – tijekom ljeta obnova 1,2 kilometra vrelovoda

Tijekom ljetnih mjeseci, punom parom rade i djelatnici karlovačke Gradske toplane koja je krenula s opsežnim radovima na zamjeni dionica vrelovoda, radovima na kućnim instalacijama, te na proizvodnom postrojenju i opremi.

Kako nam javljaju iz ovog gradskog poduzeća, završeni su radovi na zamjeni cijevi magistralnog vrelovoda na lokaciji Prilaz Većeslava Holjevca kod pothodnika ispod “brze ceste”. Ova je investicija, podsjećaju u toplani, obuhvatila zamjenu 250 metara cijevi kao i izradu šahtova vezanih za tu dionicu. Vrijednost investicije je oko 750 tisuća kuna, a pridonijet će poboljšanju kvalitete isporuke toplinske energije, kao i smanjenju gubitaka u vrelovodnoj mreži.

– Trenutno se najopsežniji radovi vrše na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u Grabriku.  Na navedenoj lokaciji zamijenit će se 340 metara cijevi. Postojeće vrelovodne cijevi u ulici Kralja Petra Krešimira IV. stare su preko 30 godina, zbog čega je u prethodnom razdoblju bilo dosta hitnih intervencija, a zamijenit će se novima što će svakako produljiti vijek trajanja tog dijela vrelovoda za otprilike 25 godina te će povoljno utjecati i na hidrauliku, kažu u Gradskoj toplani.

 • Nakon polaganja i zavarivanja cijevi, predstoji izgradnja šahta i polaganje ostatka cijevi te vraćanje prostora u prvobitno stanje. Revitalizacija predmetne dionice smatra se jednom od prioritetnih, a ovim radovima uz povećanje kvalitete opskrbe toplinskom energijom, našim korisnicima će se osigurati još sigurnija isporuka toplinske energije. Vrijednost radova je oko 650 tisuća kuna, a predviđeni završetak planira se krajem srpnja. Ukupno se i ove godine, dodaju u toplani, planira zamijeniti 1,2 km cijevi na vrelovodu.

  KAportal.hr

 • 4 komentara

  1. Molio bih Toplanu da mi još povisi paušal, 300 Kn mjesečno nije dovoljna naknada za ovaj njihov rad “punom parom”

  2. Degutantna propaganda najvećim banditima u gradu.

  3. Uvjeren sam, a nedaj bože da se varam da će i cijene grijanja posti jer neće biti nepotrebnih gubitaka. Cjene grijanja trebale bi biti barem kao u Zagrebu iako oni imaju daleko veći prosjek plaća. Da budem jasniji nebi nam se događalo da nam svake godine klijenti odlaze već suprotno. Daj bože da se u ovom našem gradu dogodi i nešto pozitivno, a ne da iz 7-og grada u lijepoj našoj nema televizijske potpore. Vjerojatno je tu politika kao uvijek zakazala.

   • Cijena grijanja nema puno veze s cijevima.
    Zagrepčani imaju niske cijene zbog dvije stvari: kogeneracije i građanskog mira.
    Slijedeće što bi trebalo napraviti su preinaka kompletnog toplinskog sustava po zgradama kako bi svatko mogao imati svoj mjerač.
    Problem i nisu toliko financije, koliko suglasje na nivou države, točnije – samog Zagreba.
    Zagrepčane ne možete pokrenuti na bilo kakve promjene jer im je predobro. To objašnjava i velik uspjeh pokreta Ne razdjelnicima, koji zagovara povratak obračuna po kvadraturi, a odbija svaku misao na kalorimetre čak i da ih besplatno dobiju.

  Odgovori