KAportal Uspješan početak sezone za karlovačke tenisače – veterane: Gudelj prvi, Smojver drugi, zajedno pobjednici u paru | Karlovački informativni web portal

Uspješan početak sezone za karlovačke tenisače – veterane: Gudelj prvi, Smojver drugi, zajedno pobjednici u paru

Najbolji karlovački tenisači veterani, Dinko Gudelj i Dario Smojver, nastupili su na 6. po redu turniru Dubrovnik Croatia seniors Open u Cavtatu i ostvarili skoro pa maksimalan učinak. Gudelj je očekivano slavio u konkurenciji +45 godina dok je Smojver u pet godina starijoj konkurenciji nakon prošle godine ponovno zaustavljen u finalu.

U igri parova karlovački veterani bili su nezaustavljivi. Gudelj i Smojver u tri seta sa 6:2 4:6 6:2 bili su bolji od Njemačke kombinacije Michael Rohde i Markus Thomas. Ovo tenisko natjecanje u režiji Tonija Kovačevića odlično je organizirao TK Cavtat.

DINKO GUDELJ

 • Nakon što je u 1. kolu bio slobodan Gudelj je lako sa 6:0 6:0 nadigrao Dragana Parapida iz Crne Gore. U polufinalu je sa 6:2 6:1 bio je bolji od još jednog Crnogorca, Mome Gazivode, da bi se u finalu lako sa 6:1 6:1 obračunao s bivšim vaterpolskim reprezentativcem a sadašnjim trenerom VK Jug CO, Mihom Bobićem. Mora se priznati da je vaterpolski majstor odlično savladao osnove bijelog sporta.

  – Želio sam prije nastupa sljedećeg vikenda u Njemačkoj i starta Bundeslige u konkurenciji +40 odigrati nekoliko mečeva na vanjskim terenima nakon duge zime i igre po balonima. Natjecanje nije bilo prejako kao što sam i očekivao, ali su ga vremenski utjecaji i uvjeti učinili zanimljivim. Često izlazak na vanjske terene zna biti teži od očekivanog i zato mislim da sam donio pravu odluku nastupom na ovom natjecanju a prije zahtjevnih mečeva u Bundesligi – rekao je Gudelj.

  Inače, Gudelj u Njemačkoj nastupa sa SC Hoerstel koji se nalazi blizu Dortmunda, a uz njega boje istog kluba brane još i bivši slovenski reprezentativci i Gudeljovi znanci iz mladih dana, Marko Por i Borut Urh te Francuzi Rodolphe Gilbert i Olivier Moers. U ovom najjačem natjecanju Dinko Gudelj je jedini hrvatski predstavnik, a možebitni protivnici će mu biti mnogobrojni bivši profesionalci kao što su Nikolas Kiefer, Stefan Koubek i Munoz Hernandez.

  DARIO SMOJVER

  Konkurencija +50 u kojoj je nastupio drugi karlovački predstavnik Dario Smojver po mnogima bila je najjača. Smojver je u 1. kolu sa 6:3 6:1 bio bolji od Crnogorca Zvonka Usanovića da bi nakon toga slavio sa 6:2 6:0 u srazu sa Nikolom Lazarevićem iz Srbije. U polufinalu je sa 7:5 2:1 (predaja) bio je bolji od Austrijanca Michaela Sulzbachera, revanširavši mu se tako za prošlogodišnji poraz u Opatiji, dok ga je u samoj završnici sa 6:4 6:3 nadigrao Goran Janicijević iz Srbije.

  – Nisam se najbolje privikao na drugačije lopte, ali mislim da sam za početak sezone odigrao solidan turnir. Odigrao sam četiri solidna meča bez prevelikih oscilacija, a to mi je i bio cilj. Naravno da mi je žao što sam ponovno poražen u finalu ali mislim da sam ove godine prikazao puno bolju igru. Sezona je tek pred nama – misli Smojver.

  KAŠonline

 • Odgovori