KAportal Strava u Strasbourgu: Usmrtio troje, ranio desetak osoba - policija u lovu na napadača (29) debelog kriminalnog dosjea | Karlovački informativni web portal

Strava u Strasbourgu: Usmrtio troje, ranio desetak osoba – policija u lovu na napadača (29) debelog kriminalnog dosjea

foto Twitter, francuska policija, AP

Najmanje tri osobe su izgubile život, a 12 ih je teško ozlijeđeno u oružanom incidentu koji se u utorak u večernjim satima dogodio na Adventskom sajmu na Trgu Kleberu središtu Strasbourga u Francuskoj.

Do pucnjave je došlo u utorak nešto poslije 19 sati, a u policiji navode da traže počinitelja, kojega su identificirali kao 29-godišnjeg muškarca s kriminalnim dosjeom.

Napadač s debelim kriminalnim dosjeom

 • Kako navode neki francuski mediji, riječ je o Cherifu Chekkatu, koji je rodom iz Strasbourga, dok lokalno tužiteljstvo tvrdi kako je počinitelj na popisu osoba koje su potencijalno povezane s terorizmom. Sam napad već je klasificiran kao teroristički.

  “Čuli su se pucnji i ljudi su trčali na sve strane”, rekao je jedan od svjedoka za francusku televiziju BFM.

  Napadač je, prema pisanju francuskih medija, bio na popisu terorista koje policija prati. Policiji je, osim toga, poznat i po pljačkama i razbojništvima.

  Policija je jutros u standardnom postupku pretražila njegovu kuću, a on je pobjegao kada je došla policija.

  U kući su pronađena eksplozivna sredstva.  Napadač je bio na takozvanom Fiche Spopisu na kojemu je 26.000 osoba koji predstavljaju sigurnosni rizik, a vjeruje se kako je oko 10.000 njih radikalizirano, javlja Reuters.

  Kako navodi Le Parisien, dok im je bježao vojnici su ranili napadača, ali u okršaju je lakše ozlijeđen i jedan od vojnika kojeg je pogodio odbijeni metak. Napadač je navodno pobjegao taksijem, a vozač je za Le Parisien također potvrdio da je napadač bio ozlijeđen.

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori