KAportal Za tjedan dana kreće Međunarodni etno jazz festival - predvodi ga francuski superstar Renaud Garcia Fons, "Paganini kontrabasa" | Karlovački informativni web portal

Za tjedan dana kreće Međunarodni etno jazz festival – predvodi ga francuski superstar Renaud Garcia Fons, “Paganini kontrabasa”

foto: Facebook Renaud Garcia-Fons

Od 20. do 22. srpnja Karlovac je domaćin 12. Međunarodnog etno jazz festivala, koji se ujedno lokacijski vraća na Stari grad Dubovac. Kako najavljuje organizator festivala Goran Ilić, bit će ovo možda i najjači festival do sada, odnosno nakon niske sjajnih domaćih i inozemnih izvođača, ugostit će dosad najveću svjetsku zvijezdu.

Riječ je o francuskom jazz superstaru Renaudu Garcia Fonsu, kojeg nazivaju “Paganinijem kontrabasa”, a koji će sa svojim sastavom Revoir Paris koncert održati u nedjelju, 22. srpnja. Dodajući petu žicu na kontrabas i koristeći con arco i pizzicato tehnike, Fons je dosegao dotad neslućena glazbena područja pa ga diljem svijeta uspoređuju i s glazbenim velemajstorima kao što su harmonikaš Astor Piazzolla ili gitaristi Jimi Hendrix i Paco de Lucia, koji su vlastitom kreativnošću unaprijedili mogućnosti svojih instrumenata.

Iako će ovaj koncert zasigurno, i sasvim opravdano, biti u žiži zanimanja glazbene publike, i dva koncerta koji mu prethode bit će na najvišoj razini. Festival u petak 20. srpnja otvara Astrid Kuljanić Transatlantic Exploration Company, bend vrhunske hrvatske pjevačice sačinjen od glazbenika iz Hrvatske, Brazila i SAD-a.

  • U subotu 21. srpnja, publika će, pak, moći uživati uz nastup Zvjezdan Ružić Sexteta, koji predvodi sve popularniji riječki jazz pijanist.

    Ulaznice se već mogu kupiti online putem sustava entrio.hr, kao i u Ghetaldus Optici u Karlovcu (Kukuljevićeva 1). Cijena za prva dva koncerta je po 60 kuna, a za koncert Renaud Garcia-Fonsa 120 kuna. U prodaji je i festivalska ulaznica sa znatnim popustom i košta 180 kuna za sva tri dana!

    KAportal.hr

  • Odgovori