KAportal Uređuje se Trg kralja Tomislava u Dugoj Resi - grade se nogostup i nova parkirališta vrijednosti oko 440 tisuća kuna | Karlovački informativni web portal

Uređuje se Trg kralja Tomislava u Dugoj Resi – grade se nogostup i nova parkirališta vrijednosti oko 440 tisuća kuna

Trg kralja Tomislava u Dugoj Resi, gdje već neko vrijeme traju radovi na uređenju, uskoro će postati puno ljepši i funkcionalniji. Prema planu, od pekare Mus do spoja sa Starom Cestom izgradit će se nogostup koji će imati tri pješačka prijelaza, uredit će se prijelaz za invalide na parkirnom mjestu kod zgrade na broju 7, a bit će uređen i prostor kod garaža. Na početku ulice, uz postojeća, bit će uređeno još 15 novih parkirališnih mjesta.

Prošle godine imali smo prvu fazu uređenja Trga kralja Tomislava, a sada se odvijaju radovi na drugoj fazi. Radove izvodi tvrtka Arkada u sklopu programa redovnog održavanja, a bit će postavljen i novi asfalt od Stare ceste do Konzuma. Ukupno će u ova uređenja biti uloženo oko 440 tisuća kuna s PDV-om, kazao je za KAportal gradski pročelnik za prostorno uređenje Mladen Rakočević, dodajući kako je na ovom potezu doista asfalt bio jako uništen pa je odlučeno da se postavi novi asfaltni tepih.

Uz uređenje Trga kralja Tomislava dio radova obavit će se i na susjednom prostoru na Trgu hrvatskih mučenika, gdje će se napraviti pješačka staza prema kafiću Lojd, te pješački prijelaz prema vrtiću, a od diskonta do Konzuma radi se rubni kamen s desne strane na širini od 6,5 metara, pa će cesta biti širine 5,5 a na preostalom prostoru bit će obilježen pješački nogostup.

  • Podsjetimo, lani su na Trgu kralja Tomislava napravljena parkirališta i proširene pristupne ceste, kanalizacijski priključci, a sad, osim već spomenutog, ugraditi će se još jedna dodatna odvodna cijev kod zgrade broj 3 kako bi se spriječilo poplavljivanje podruma kod jakih kiša s čime se već godinama bore ovdašnji stanari.

    KAportal.hr

  • Odgovori