KAportal Uoči FraMaFu festivala: Biciklistička četvorka u čast Franje Martina Fuisa vozi od Virovitice do Fažane, prenoćili u Dugoj Resi | Karlovački informativni web portal

Uoči FraMaFu festivala: Biciklistička četvorka u čast Franje Martina Fuisa vozi od Virovitice do Fažane, prenoćili u Dugoj Resi

Dvadesetog rujna započinje četvrti po redu Fra Ma Fu festival koji je svoje ime dobio po čuvenom Franji Martinu Fuisu.

Poznat po tome što je na svoje reporterske zadatke putovao gotovo isključivo biciklom, ovaj reporter, novinar i pustolov neupitno je ostavio dubok trag u svijetu novinarstva, a kako bolje odati mu počast nego krenuti njegovim stopama? Četvero biciklista, pošlo je rutom iz Virovitice, Fuisova rodnog grada do Fažane, mjesta održavanja festivala, s ciljem da se vidi, doživi i sazna što je više moguće, baš kako bi to i Franjo M. Fuis učinio.

Marin Koren (49), Dragoljub Marković (60), Davorko Vukašinović (47) i njegova kći Anamaria Vukašinović (23) započeli su put u ponedjeljak, 19. rujna, točno u devet sati ujutro. Start je bio ispred Robne kuće u središtu Virovitice, prvi odmor u Kutini, a uz brojna usputna zaustavljanja te noćenja u Sisku, Dugoj Resi i Delnicama. U Fažanu će stići 21. rujna u večernjim satima gdje im se na središnjem gradskom trgu priređuje doček. Prekjučer su, nakon zaustavljanja radi ručka u Kutini, stigli  Sisak gdje su i prenoćili, a jučer su pristigli u Dugu Resu te odmorili u Hotelu Duga Resa.

  • Do sada su, kažu nam iz ove vrijedne četvorke, prešli oko 220 kilometara, a još toliko ih i čeka. Danas ujutro su pošli za Delnice, a zadnja dionica je je od Delnica do Fažane. Bicikliranje ove četvorke možete pratiti na festivalskom Facebook profilu, a putopisne zapise na portalu Framafu.com.

    Lara Tkalčec/KAportal.hr

  • Odgovori