KAportal Umjetnička invazija Platforme F12 na napuštene gradske prostore - u velikoj uličnoj galeriji izloženo čak 60 likovnih radova! | Karlovački informativni web portal

Umjetnička invazija Platforme F12 na napuštene gradske prostore – u velikoj uličnoj galeriji izloženo čak 60 likovnih radova!

Platforma F12 preplavila je danas Radićevu, Zvijezdu i Hrvatski dom umjetničkim radovima – ukupno njih 60 ukrasilo je zapuštene gradske prostore, a ova velika ulična galerija ujedno je i interaktivna, odnosno svi su radovi na raspolaganju prolaznicima. Mnogi se odlučuju “udomiti” ih, no posve je legitimno, ističu Alenka Mance, Anamarija Podrebarac i Tally Rayne Adams, intervenirati na njima, pa čak i – uništiti ih.

Ovog puta riječ je o završnoj fazi u životnom ciklusu radova koji su realizirani action painting pristupom u sklopu KA-Matrixove 3. ulične galerije.
Kontekst predimenzioniranih apstraktnih radova raščlanjuje se na složenu seriju rezanjem radova na zadani format (60×40), a ovom akcijom realizirao se postav od 60 apstraktnih radova koji skupa čine dva zasebna koncepta autora Jasmine Jakopanec i Nikole Grabovca.

KAportal.hr

  • Odgovori