KAportal Umjesto da nastavi projekte, Ogulin se sprema za izbore - dobio i povjerenicu, bivšu dogradonačelnicu Karlovca Marinu Kolaković | Karlovački informativni web portal

Umjesto da nastavi projekte, Ogulin se sprema za izbore – dobio i povjerenicu, bivšu dogradonačelnicu Karlovca Marinu Kolaković

Umjesto da Grad Ogulin u 2019. godinu uđe s novim entuzijazmom i nastavi provoditi projekte koji su zacrtani, Ogulinci se polako mogu pripremati za nove izbore. Podsjetimo, nezavisni Željko Stipetić izašao je iz koalicije s SDP-om i tako uzrokovao “krizu vlasti”. Ogulin nije dobio proračun za 2019. godinu pa je Vlada RH po “sili zakona” donijela Rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća Ogulina, a uskoro bi se mogao znati i datum novih izbora za predstavničko tijelo u gradu podno Kleka.

Kako je sinoć rečeno na tiskovnoj konferenciji SDP-a, poznato je i ime osobe koja će raditi kao povjerenica, a to je Marina Kolaković. Nekad dogradonačelnica Grada Karlovca, Kolaković je danas zaposlenica Ureda središnje državne uprave pa će do izbora obavljati i dužnost povjerenice za Ogulin.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović podsjetio je kad je i zašto nastala kriza s koalicijskim partnerima, te tvrdi kako se upravo njega javno proziva, ali da on nije krivac. Još se jednom osvrnuo, piše OGportal, na propalu sjednicu Gradskog vijeća 16. studenog prošle godine, kada su ostavku, očito u dogovoru, podnijeli i nezavisni Željko Stipetić i HDZ-ov Milan Sabljak, a kasnije i druga potpredsjednica iz redova DSS-a Nikolina Radulović.

 • Ivana Salopek Šumonja je prokomentirala nezainteresiranost gradskih vijećnika da se sjednica održi i donese proračun. Prozvala je 12 vijećnika iz redova HDZ-a, DSS-a i Nezavisne liste Željka Stipetića, koji nisu pokazali dobru volju, iako je petoro vijećnika SDP-a željelo donijeti proračun i normalno nastaviti s radom.

  Daniel Vukelja izdvojio je dijelove iz današnje odluke Vlade RH, koji potvrđuju da krivac za novonastalu situaciju nije gradonačelnik, jer se može isčitati kako u obrazloženju stoji da Gradsko vijeće Grada Ogulina nije donijelo proračun za 2019. godinu iz razloga što su predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća podnijeli ostavke, te nije sazvana sjednica tog predstavničkog tijela. Također se navodi da je gradonačelnik  izvršio svoju obvezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun, ni odluku o privremenom financiranju, čime su se ispunili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća.

  Danas će uslijediti odgovor HDZ-a. Tiskovnu konferenciju, i to u Karlovcu, su najavili isaborski zastupnici HDZ-a Tomislav Lipošćak i Marija Jelkovac, te Anđelka Salopek, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” grada Ogulina.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Ne zaboravima da je Kina doživjela ekonomski bum i to nakon posjete gospođe Kolaković. Da ne bi Kinezi plaćali put nekom bez veze, moš mislit da bi. http://kaportal.rtl.hr/dogradonacelnica-kolakovic-smije-u-kinu-o-trosku-domacina Ogulin, Ogulin bi trebao za desetak godina biti ne metropolis nego megapolis. Imaju nepresušni izvor energije HE Lešće, Olimpijski centar za skijanje, jezero Dobra za skijanje po ljeti i svašta nešto još.. brkicu… imaće megalomansku industrijsku zonu, ogroman ranžirni kolodvor, morati će uvoziti radnu snagu…

  Odgovori