KAportal Umirovljenog policajca zaustavili zbog prebrze vožnje pa shvatili da nema vozačku dozvolu: Nisam je stigao napraviti jer sam bio u zatvoru! | Karlovački informativni web portal

Umirovljenog policajca zaustavili zbog prebrze vožnje pa shvatili da nema vozačku dozvolu: Nisam je stigao napraviti jer sam bio u zatvoru!

Umirovljeni policajac u dobi od 53 godine jurio je autocestom A-1 na području Karlovca brzinom od 155 km/h na mjestu gdje je maksimalna dozvoljena brzina bila 100 km/h. To nije bio njegov jedini problem.

Kada ga je policija zaustavila utvrdila je da vozač upravlja vozilom bez vozačke dozvole, jer mu je u to vrijeme bila oduzeta, te mu je bio propisan izvanredni liječnički pregled.

On je priznao prvi prekršaj, branivši se kako je mislio da je na cijeloj autocesti brzina ograničena na 130 km/h. Tvrdio je da je izvanredni pregled obavio, ali da nije kod sebe imao vozačku dozvolu jer je bila u policiji. Istaknuo je kako nije uspio napraviti vozačku dozvolu jer je jedno vrijeme proveo u kaznionici Glina zbog počinjenog kaznenog djela, te da je vozačku napravio čim je odslužio kaznu.

  • Prekršajni sud je zaključio da je kriv po obje točke te mu odredio 1000 kuna kazne za prvi prekršaj i još 3.600 kuna za drugi prekršaj, a još tri mjeseca morat će biti bez vozačke.

    KAportal.hr

  • Odgovori