KAportal Uhvaćena još četiri krijumčara ljudima - prevozili 21 migranta za novac, uhvaćeni kod Karlovca i Ozlja | Karlovački informativni web portal

Uhvaćena još četiri krijumčara ljudima – prevozili 21 migranta za novac, uhvaćeni kod Karlovca i Ozlja

foto ilustracija

Karlovačka policija ponovo je na djelu uhvatila krijumčare ljudima, ovog puta njih četvoricu koji su predani pritvorskom nadzorniku i dovedeni na ispitivanje u Državno odvjetništvu.

Radi se, naime, o četvorici muškaraca, dvojici državljana Bosne i Hercegovine (43 i 61 godinu), te jednom državljanu Hrvatske starom 43 godine i državljaninu Sirije starom 30 godina.

– 8., 10. i 11. lipnja na području Karlovca i Ozlja, policijski službenici zaustavili su dva osobna automobila i jedno kombi vozilo, hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima su pronađeni strani državljani. Provedenim kriminalističkim istraživanjem četvoricu muškaraca se sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u vozilima prevozili 21 stranog državljana, u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, kažu u policiji.

  • Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni.

    KAportal.hr

  • Odgovori