KAportal Uhićen ugledni hrvatski trener: Najmlađa djevojčica koju je zlostavljao imala je samo 11 godina! | Karlovački informativni web portal

Uhićen ugledni hrvatski trener: Najmlađa djevojčica koju je zlostavljao imala je samo 11 godina!

foto ilustracija Pixabay.com

Visokorangirani hrvatski sportski djelatnik s dugogodišnjim iskustvom, uhićen je zbog sumnji da je kao trener jednog sportskog kluba u razdoblju od 2003. do 2015. seksualno iskorištavao četiri maloljetne djevojčice od kojih je najmlađa u vrijeme zlostavljanja imala 11 godina.

Uhićeni 66-godišnjak nepoznata identiteta, osim što se bavi trenerskim poslom, također i obnaša visoke funkcije u međunarodnim sportskim organizacijama.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je da je 66-godišnjak osumnjičen te je pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

  • “Osnovano se sumnja da je od 2003. do 2015. godine kao trener jednog sportskog kluba iz Zagreba na štetu četiri oštećenice u dobi od 11 do 17 godina počinio više kaznenih djela, i to jedno kazneno djelo spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavka 1. Kaznenog zakona/11, jedno kazneno djelo bludnih radnji iz članka 155. stavka 2. Kaznenog zakona/11 i dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina iz članka 159. stavka 1. Kaznenog zakona/11 te tri kaznena djela bludnih radnji iz članka 193. stavak 2. Kaznenog zakona/1997. Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je da protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

    Sudac istrage prihvatio je i odredio istražni zatvor, ali samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Drugu je predloženu osnovu odbio, zbog čega će državno odvjetništvo uložiti žalbu”, stoji u priopćenju DORH-a vezanom uz slučaj.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori