KAportal Ugodna i zanimljiva nedjelja na Starom gradu uz Sajam vlastelinstva - posjetitelje posebno oduševila "Bitka za Dubovac 1511." | Karlovački informativni web portal

Ugodna i zanimljiva nedjelja na Starom gradu uz Sajam vlastelinstva – posjetitelje posebno oduševila “Bitka za Dubovac 1511.”

foto: Martina Čoholić

Lijepo i ugodno bilo je ove nedjelje na Starom gradu Dubovcu uz novo izdanje Sajma vlastelinstva. Mlade organizatore iz udruge Bratstvo svetog Mihovila napokon je poslužilo i vrijeme – posljednjih godina kiša je ili padala, ili bila dramatično najavljivana, ove godine i vremenska prognoza je bila povoljna pa su već od ranih jutarnjih sati brojni Karlovčani, ali i gosti iz drugih gradova dolazili na Dubovac, gdje ih je čekala lijepa srednjovjekovna ponuda. Glagoljaši, krvnici, alkemičari, vitezovi, žongleri, keramičari, streličari… i još puno toga u srednjovjekovnom ruhu, uz brojne radionice, prezentacije starih plesova, nadmetanje otvoreno za sve posjetitelje u streličarstvu, itd.

Sajam su službeno otvorili Karlovački bubnjari Carolosboom, koji su najavili i središnji događaj manifestacije – nešto prije sutona, uprizorena je kratka, ali atraktivna “Bitka za Dubovac 1511.”, koja je oduševila posjetitelje, ali i poslužila kao svojevrsna najava i “teaser” za veliku “Bitku za Karlovac” koja će biti prikazana 30. lipnja u šančevima.

Nije tu bio kraj zabavi, uslijedile su alkemičarske vještine koje su posebno mališane ostavljale bez daha, zatim i tradicionalni, ali uvijek atraktivni i s ponekim novitetom – vatreni spektakl, a potom, sve do ponoći, i svirka uz rock duet Tonči & Jopa, ovog puta u srednjovjekovnom ruhu. Program su na zgodan način upotpunile i likovne izložbe u atriju Starog grada Dubovca – slike su izložili, ali i radili na novim djelima, Mira Marković Mikoć, Vojo Vukičević i Maja Nikolovska.

  • Sajam vlastelinstva nakon godina stagnacije evidentno je ponovno napravio korak naprijed i nadamo se da će u tom smjeru i nastaviti. U narednim godinama trebao bi biti potencijalna nova atraktivna ponuda ne samo za Karlovčane već i za domaće i strane turiste koji posljednjih godina u sve većem broju dolaze u grad na četiri rijeke.

    KAportal.hr

  • Odgovori