KAportal UGODNA DRUŽENJA: Obrtnici i privatni poduzetnici proslavili 60. rođendan svoga kolege | Karlovački informativni web portal

UGODNA DRUŽENJA: Obrtnici i privatni poduzetnici proslavili 60. rođendan svoga kolege

U petak, 15. studenoga 2019. je u krugu svojih poslovnih partnera, obrtnika, trgovaca i ostalih privatnih poduzetnika te kolega i prijatelja, karlovački građevinski poduzetnik Zlatko Petrlin proslavio svoj 60. rođendan. U ambijentu Obrtničkog doma u Haulikovoj ulici u Karlovcu slavljenik je u ugodnom raspoloženju i šali proveo uživajući u razgovoru s brojnim gostima, a za „okrugli“ rođendan zaslužio je ovacije i pljesak nazočnih. Predsjednik i tajnik Obrtničke komore, Željko Vuković i Miro Seljan, u ime obrtnika uručili su mu prigodni poklon.

Slavljeničku tortu pripremila mu je supruga Draženka

Bez poklona naravno nisu došli ni ostali čestitari, kolege iz „branše“, frizeri i frizerke, ugostitelji, brojni zanatlije – „meštri“ svoga zanata, i drugi. Među njima su bili: poznati karlovački hotelijer Ivan Srakovčić, krovopokrivač i limar Miro Brodarić, stolar Drago Lipošćak, ugostitelji – Zlatko Petrić, Davor Vinski i Miro Prugovečki, serviser kućanskih aparata Branko Palajsa. Zatim, čuvarica tradicije licitarskog obrta, gvirca i svega ostaloga što uz to ide Renata Gorišek Prstec, vlasnica najpoznatije karlovačke pečenjare Ružica Steković, inače slavljenikova sestra, brijač i osnivač izbora za najbradu Karlovca Tomislav Pudina, fotografkinja Anđela i još mnogi drugi.

Vlasnik Građevinskog obrta Petrlin i predsjednik Ceha građevinara, u „biznisu“ je aktivno i neprekidno gotovo 40 godina.
– Građevinski sektor je danas jako razvijen, poslovi su u punom zamahu, ali unatoč tome nema tko raditi – kratko nam je rekao Zlatko Petrlin iako je ovo druženje imalo neformalnu a na poslovnu svrhu.

Vuković, Petrlin i Seljan

Zanimljiva je anketa koju je prije nekog vremena proveo portal MojPosao istraživši kakva je tradicija proslave rođendana na poslu, s kolegama … Anketom je obuhvaćeno je 767 ispitanika.
“Rođendanska anketa” pokazala je da čak 71% ispitanika slavi svoj rođendan s kolegama, od čega njih 10,5% počasti najbliže suradnike nakon posla. Ispitanici se najčešće časte kavom, sokovima i kolačima, tek ponekad ručkom ili tortom. “Zašto ne, volim da mi je atmosfera ugodna” prevladavajući je stav najvećeg broja ispitanika, iako svaki četvrti odgovara “častim zato što moram”. S druge strane, 29% ispitanika ne časti kolege na poslu. “Slavim rođendan s prijateljima, kolege su kolege”, reći će oni koji strogo odvajaju poslovno i privatno. Ostali ne obilježavaju rođendane na poslu zato što rade u prevelikim odjelima ili s ljudima koji im ne odgovaraju, navodi se u istraživanju portala MojPosao.

  • KAportal.hr

  • Odgovori