KAportal Učitelji nastavljaju sa štrajkom: Višesatni sastanak Vlade i prosvjetara nije uspio - u ponedjeljak veliki prosvjed | Karlovački informativni web portal

Učitelji nastavljaju sa štrajkom: Višesatni sastanak Vlade i prosvjetara nije uspio – u ponedjeljak veliki prosvjed

foto PIXELL

U Banskim dvorima od 14.30 do 18.45 trajao je sastanak predstavnika sindikata obrazovanja Ane Tuškan i Branimira Mihalinca s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem.

Na sastanku su sudjelovali posebni savjetnik premijera Zvonko Kusić i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Predstavnici sindikata su prije sastanka naveli da će samo u slučaju sporazuma o 6,11 posto povećanja koeficijenata prosvjed, najavljen za ponedjeljak 25. studenoga u Zagrebu, biti otkazan. Razgovori su trajali satima.

“Konačno je održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Približavamo se rješavanju problema. Očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja, a sastanci će se nastaviti”, kazao je Mihalinec nakon sastanka i potvrdio da će se prosvjed održati prema planu

Viđenje višesatnog sastanka i iscrpljujućih razgovora dala je i Tuškan.

“Nadamo se još kojem sastanku. Pričalo se o argumentacijama jedne i druge strane. Nema nikakve ponude, ali dogovorili smo se da se nadamo da će biti još sastanaka. Štrajkaške aktivnosti se nastavljaju.”

  • RTL.hr

  • Odgovori